Freshmagazine.se

Julgranar och julmusik för alla smaker

Julen undgår inte någon. Hur du än firar den – även om du inte firar den – så händer den. I vårt avlånga land är vi många som älskar julen och vi gör vad vi kan för att pynta och dekorera våra hem för att komma i rätt stämning under december månad. Och vad vore denna högtid utan julgran och julmusik? Som kronan på verket är dessa två fenomen ofta det som allra mest kännetecknar julen, utom möjligen julbordet och julklapparna. Alla har vi våra egna sätt att fira in julen – vilken stil är din?

Visa din stil med julgranen

Numera är det inte bara vilken julgran som helst som kommer över våra trösklar och in i våra hem; idag kan vi välja mellan en mängd olika sorter. Är det ok om de barrar eller är det otänkbart? Njuter du av julgransdoften eller vill du ha en som inte doftar alls? Ska den vara tät, lång, kort eller tjock? Det finns en julgran för alla stilar och smaker. När du kommer hem till någon i juletider är det alltid spännande att se vilken typ av gran de har och hur den är pyntad. Disneypråligt, minimalistiskt, färgglatt eller bara med ett fåtal nyckelfärger? Julen är onekligen en rolig tid om du är intresserad av pynt och utsmyckningar.

Julmusik och överdåd

När det kommer till julmusik är det också intressant att upptäcka vad folk lyssnar på. Musik är ett väldigt individuellt nöje och just julmusik finns både i en oerhörd mängd och olika sorters kvaliteter och genrer. Du hittar julmusik i form av dansband, pop, rock, hiphop, opera och mycket mer. Och vi kan inte låta bli att lyssna på den, med alla hjälpmedel vi har. Julen är en guldåder för nöjesindustrin och miljoner människor världen över kan inte få nog av den här högtiden. Under december månad blir vi överösta med julmusik vart vi än vänder oss – i allt från gallerior till butiker, våra hem (kanske träna till julmusik?) och hos vännerna. Årets sista månad är överdådig och alldeles för mycket på så många plan, och kanske är det därför det är så skönt när januari kommer och all jul är som bortblåst? Vi andas ut igen, plockar undan pynt, granen och musiken och börjar försöka organisera våra liv lite mer hälsosamt igen. Men… vi är allt några som redan längtar till nästa december och när vi kan ta in vår nästa julgran.

kheera