Freshmagazine.se

Bästa musiken för träning

Tycker du att det är svårt att hitta motivation att ta dig till gymmet eller ge dig ut på en löptur? Då kan det vara en bra idé att testa att träna med musik. Med en bra spellista i öronen kan det bli roligare att träna. Rätt musik kan också hjälpa dig att uppnå bättre träningsresultat. Här kan du läsa mer om musik och träning.

Musik för hemmagymmet

Att träna hemma gör det lättare att träningen faktiskt blir av. Att sätta upp ett hemmagym är varken dyrt eller komplicerat. Allt som behövs är några fria vikter, en yogamatta, kettlebells och den eller de träningsmaskiner som passar din träning. En bänkpress, en motionscykel eller ett löpband är vanliga maskiner till hemmagymmet. Hos https://www.gorillasports.se hittar du massor av bra maskiner och tillbehör för att skapa ditt egna gym. En stor fördel när du tränar hemma är att du kan träna med högtalare istället för hörlurar. Sätt på några motiverande låtar med högt tempo för att stärka effekten av träningen. Studier visar att personer som lyssnar på musik med högt tempo under träningen upplever träningen som mindre ansträngande och uppnår också hög hjärtfrekvens. Bra musik ger ökad motivation och får dig att orka göra fler repetitioner. Här hittar du de populäraste träningslåtarna i Sverige och i världen.

Musik för löprundan

Musikens positiva påverkan gäller för all sorts träning, men framför allt uthållighetsträning såsom löpning. Genom att träna i takt med musiken minskar syreförbrukningen, vilket gör att du kan hålla på längre. Det gäller dock att välja musik i rätt takt för ditt planerade löptempo. Välj låtar med hög bpm (beats per minut) om du vill springa snabbt. Ju snabbare musik, desto större chans att du vill springa snabbt. Om du däremot vill ge dig ut på en långsam och behaglig jogg kan du välja långsammare musik.

kheera