Freshmagazine.se

Att tänka på inför teaterbesöket

Har du bestämt dig för att se en teaterföreställning? Det kan vara väldigt spännande och roligt. Det är samtidigt någonting som inte alla har gjort tidigare. Om det är första gången du gör ett besök på en teater finns det några saker att tänka på.

Det första du bör fundera på är biljetterna. Det är ibland möjligt att förbeställa biljetter ifall du oroar dig för att inte hinna göra ditt inköp. I vissa fall kan du dessutom hitta en seniordeal eller annan rabatt. Seniordel, eller annan deal, innebär helt enkelt att du får betala ett litet lägre belopp. Seniordeal finns även för andra aktiviteter och produkter. Varför inte passa på att unna dig själv någonting? Det kan finnas rabatter på kläder som du kan bära på teaterbesöket.

Kom i god tid

Väljer du att ta bilen till teatern rekommenderas det att du åker hemifrån i väldigt god tid. Det händer nämligen att alla parkeringsplatser tar slut. Genom att vara där tidigt är chansen större att du hittar en bra plats. Det blir även lättare att hitta din sittplats ifall du inte behöver trängas igenom en stor grupp med människor. Dock är det många som väljer att åka i god tid vilket innebär att du ändå kan stöta på rätt många människor oavsett hur tidigt du åker.

När du tar bilen till teatern bör du också känna till att vissa parkeringsplatser kommer begära en avgift. Då kan det vara smidigare att ta bussen. På så sätt kan du undvika parkeringsavgifter samt slippa leta efter en parkeringsplats. Men dubbelkolla att det går en buss dit och sedan hem i rätt tid.

Ej tillåtet med fotografering

Det är ofta förbjudet för dig att filma eller ta foton på föreställningen. Reglerna kan variera beroende på vilken teater du besöker. Men det är säkrast att du antar att det är förbud mot foto och video. Du kan läsa mer om vilka regler som gäller för olika teaters genom att besöka deras hemsida. De har ofta information om föreställningar, parkering, åldersgränser och annat som kan vara bra att känna till om det är ditt första besök.

kheera