Freshmagazine.se

Få hjälp med marknadsföringen av din musik

Gör du din egen musik? Funderar du på hur du ska få ut den till fler lyssnare och kanske öppna nya möjligheter för dig själv? Vi lever i en tid där vi har fantastiska möjligheter att få ut vår musik tack vare internet och den moderna tekniken. Via videosajter och sociala medier kan du bygga dig ett starkt varumärke och skaffa dig en följarskara helt på egen hand. Dock krävs det väldigt mycket engagemang och tålamod för att det ska lyckas. Det går även att få hjälp om du känner att det är svårt på egen hand.

Ta hjälp av en produktionsfirma

Om du verkligen vill slå på stort kan du ta hjälp av ett professionellt produktionsbolag som hjälper dig sätta ihop en musikvideo eller en reklamfilm. Tillsammans kan ni komma fram till en bra idé som verkligen visar vad du och din musik står för. Du får kontakt med en utbildad regissör som hjälper dig hela vägen tills filmen är färdig. Detta kostar så klart en slant, men det kan vara värt det om du verkligen vill skapa något professionellt som får dig att sticka ut ur mängden. Konkurrensen inom musikbranschen är som bekant väldigt hård och det gäller att göra någonting annorlunda för att synas i den stora massan. Börja med att kontakta ett produktionsbolag och hör efter hur de kan hjälpa dig på bästa sätt. Innan du kontaktar dem är det en god idé att ha en tydlig idé om vad du åstadkomma och framhäva med din video.

Lägg ut egna videos på Youtube eller streamingtjänster

Idag finns det många musiker och artister som gått från ingenting till att bli världskändisar efter att ha börjat dela sina videos på Youtube eller andra videosajter. Många sitter själva hemma i sitt vardagsrum och spelar, så det behöver inte alls vara påkostat. Får du tillräckligt många delningar och spridning kan vad som helst hända. Börja med att spela in några videos och ladda upp på ditt egna konto. Du kan antingen göra det på egen hand eller ta hjälp av en kompis. Införskaffa en bra kamera och ljudanläggning så du hörs och syns bra på videon. Annars finns det risk att man inte klickar på videon på grund av kvaliteten. Sedan är det bara att börja ladda upp och hoppas på det bästa. Du kan även be nära och kära dela dina videos på sociala medier och liknande så fler får upp ögonen för dem.

Var aktiv på sociala medier

Sociala medier är idag guld värt om du vill nå ut till fler människor. Du kan enkelt starta ett konto på plattformar som Twitter, Facebook och Instagram och börja lägga upp videos och bilder. En god idé är att separera din musik och dina privata konton så att eventuella följare fokuserar på musiken och ingenting annat. Lägg upp nytt material regelbundet för att garantera att du syns i flödet och att nya följare kan hitta till ditt konto. Lyckas du bygga upp en liten följarskara här så har du stora möjligheter att synas.

kheera