Freshmagazine.se

Att leva eller överleva på din musik?

Det är många som drömmer om att leva på eller överleva på sin musik. Att överleva på musiken innebär att du får ihop tillräckligt mycket pengar för mat och hyra. Men att leva på din musik innebär att du har råd att roa dig också.

Lyckas som egenföretagare inom musikbranschen

Om du vill lyckas inom musikbranschen finns det en uppsjö av förebilder att välja på. Ett exempel är Håkan Hellström, en av landets mest risade och rosade artister. Samtidigt behöver du verkligen inte ha en så stor apparat runt din musik för att lyckas nå ut.

Oavsett om du gör några enstaka spelningar eller om du redan kan leva på din musik kan det vara en fördel att dra in pengar på din musik genom att driva ett eget företag. Det underlättar för dig som verkligen vill satsa på musiken och ta betalt för ditt arbete. Genom att driva ett eget företag kan du själv styra vad du spenderar pengar på också, exempelvis genom att välja mobilabonnemang från telness.se som passar just dig och ditt företags förutsättningar. På det sättet kan du se till att få mer pengar över till att exempelvis hyra en studio eller liknande.

I dessa tider kan det vara smart att använda dig av olika digitala nätverk för att nå nya publikgrupper. Eller varför inte sända en hel konsert digitalt via en plattform eller sociala medier.

Ett annat bra tips som du kan ta hjälp av om du vill både överleva och leva på din musik är att söka bidrag. Det finns en rad olika fonder och stipendier att söka, speciellt nu när branschen går igenom en kris utan dess like.

Skillnaden mellan artisterna som lever på sin musik och artisterna som bara överlever på den är att den första kategorin aldrig ger upp. Det krävs mycket envishet för att lyckas.

kheera