Freshmagazine.se

Tjäna pengar på en musikkanal på Youtube

Om du tycker om nöje och musik och vill tjäna pengar på det, så kan du skapa en Youtubekanal och få mer i plånboken på ett riktigt roligt sätt. Idag är det många som lyckas på Youtube och just nöje och musik är stora nischar.

Pengar och tid

Tid är pengar, som man brukar säga. Många av oss skulle vilja få göra roligare saker med vår tid, än att jobba eller gå i skolan hela dagarna. Om du längtar efter att få mer pengar, och gärna på ett roligt sätt, så kan du starta en bra Youtubekanal och långsamt bygga upp en inkomst – för att få mer fritid, åka på semester eller köpa något som du önskar. Det enda du behöver ha är ett kreativt sinne, en mobil, gärna en mikrofon och så självklart en dator. Ett smart sätt att få kvalitet till bra pris är genom att köpa en macbook pro från Mresell – begagnade datorer och mobiler i nyskick, som hjälper dig att både spara pengar och på klimatet. Sedan kan du sätta igång med din Youtubekanal. Det som kan vara viktigt att tänka på är att det kommer att ta tid att bygga upp en kanal som verkligen kan ge dig mer än någon femtiolapp extra i månaden. Du måste också skapa filmer under den tid som ingen följer dig, även om det kan kännas motigt. Alla stora Youtubers började med en kanal, noll subscribers och bara en hemmagjord film.

Musik

För att lyckas med din kanal måste du nischa den. Att skapa en allmän musikkanal på Youtube kommer inte att ge dig några visningar eller subscribers. Din kanal måste handla om något särskilt. Då du ska skapa innehållet själv, så bör det vara något som du verkligen kan. Om du är skicklig på ett instrument kan du börja med att göra egna arrangemang på kända låtar. Många tittare söker efter covers på favoritlåtar, både låtar från kända band, men också från populära tv-serier som Homeland eller Games of Thrones. Tänk på att ljud är viktigare än bild, trots att det är en film som du skapar. Om ljudet är dåligt, så kommer dina tittare att klicka sig vidare. Du kan också skapa tutorials, filmer som visar hur man spelar ett instrument. Det som är bra med musikfilmer – både covers och tutorials – är att det är filmer som tittare kan spela om och om igen.

Om musik

Du kan också skapa en kanal där du fokuserar på en musikgenre, ett särskilt musikinstrument eller band. Det kan vara svårt att skapa en stor kanal om bara saxofoner, men du kan då välja att skapa flera kanaler. Du kan också följa med i vad som händer i musikvärlden och skapa “musiknyheter”. Om du skapar två eller tre filmer om musikvärlden i veckan, så kan du snart få en återkommande skara som gärna följer din kanal.

kheera