Freshmagazine.se

De populäraste tv-serierna

Tv-serier är en mycket populär underhållningsform. Serieindustrin omsätter många miljarder dollar varje år och många anser att det är den bästa typen av underhållning. Studier visar att svenskar föredrar att sitta uppe och kolla på serier istället för att sova. Inget tyder på att efterfrågan på serier kommer att minska. Om du vill ha inspiration till vad du ska titta på kan du börja med någon film eller serie som många andra gillar. Här nedan listas de populäraste filmerna och serierna.

Top 5 TV-serier

Länge dominerade film, men nu börjar flera av världens bästa skådespelare och regissörer att göra tv-serier. Streamingtjänster som HBO och Netflix visar att det finns en fungerande affärsmodell där tittare är villiga att betala. Detta gör att det nu finns mer pengar för att göra högkvalitativa serier. Dessutom är det många äldre serier som nu fått ett nytt uppsving tack vare lättillgängligheten. Här hittar du några av de bästa serierna som samtliga har mycket höga rankingar hos IMDb, världen största databas för filmer och serier.

The Sopranos

Sopranos anses av många vara den bästa tv-serien genom tiderna. Tittarna får ta del av New Jerseys maffiaboss Tony Sopranos personliga och professionella liv. Här blandas spänning och brutalt våld med kärlek, familjeliv och filosofiska frågor. Tony Sopranos välmående och mentala tillstånd påverkas av det liv han lever. Han tvingas söka hjälp hos en psykolog vilket leder till många intressanta diskussioner.

The Wire

The Wire anses vara en av Barack Obamas favoritserier. Serien skildrar staden Baltimore i USA och alla de drogrelaterade problem som finns där. Den är skapad på ett sätt där tittare får ta del av två olika perspektiv, både de kriminellas och polisernas. Många av skådespelarna kommer från Baltimore och flera av dem har ett kriminellt förflutet vilket gör att serien känns mycket trovärdig.

Breaking Bad

Breaking Bad handlar om kemiläraren Walter som skapar den största metamfetaminproduktionen någonsin i USAs historia. Walter blir diagnostiserad med en obotlig form av lungcancer. Han försöker komma på sätt att ge familjen en ekonomisk trygghet efter sin död och börjar således göra och sälja droger. Till sin hjälp har han den före detta eleven Jesse. Breaking Bad är den högst rankade TV-serien på IMDb. Den har gett upphov till spinoffen “Better Call Saul” samt filmen “El Camino: A Breaking Bad Movie” som nyligen hade premiär.

Game of Thrones

Game of Thrones är världens mest nedladdade tv-serie med miljontals illegala nedladdningar per avsnitt. Den har även rekordet i flest vunna Emmys och är den dyraste tv-serien någonsin. Serien handlar om makt, relationer och politik i en fantasymiljö. Den utspelar sig på de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos.

Vänner

Vänner är en kultserie som handlar om de sex vännerna Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Joey och Chandler som bor i New York. Denna amerikanska sitcom spelades in under 10 säsonger från år 1994 till 2004.

kheera