Freshmagazine.se

2 tv-serier att återse

Det finns filmer och tv-serier som aldrig blir för gamla. Det som gör en serie bra är inte så mycket effekter, vilka skådespelare som var med eller när de spelades in, det viktig är manus och karaktärerna.

Den ultimata streamingen
Det är härligt att ha en riktigt bra tv-serie eller film att se fram emot. Särskilt efter jobbet eller skolan. Få sätta sig i soffan eller sängen och njuta av skön underhållning ett par timmar. Eller en helg. För den ultimata streamingen är det viktigt med bra wifi, ljud och rätt tv, dator eller surfplatta. Ett tips är att köpa en wifi förstärkare hos Teknikdelar, då har du alltid bra kvalitet på uppkopplingen. Även om ni är flera som streamar samtidigt.

För dig som älskar politik – Vita huset
Den är utsedd till en av de bästa serierna någonsin, “The West Wing”, med Martin Sheen som president Bartlet. För en och annan av oss känns det nästan som att Bartlet och Leo McGarry en gång i tiden har styrt Vita Huset. “Vita Huset” handlar om arbetet och livet i Vita Huset, politiken bakom kulisserna. Det som gjort den så stor och framgångsrik är det otroliga manuset, de djuplodande karaktärerna och de fantastiska dialogerna. Humor på hög nivå, i allt allvar. Upphovsmannen är Aron Sorkin. Det är en klassiker som man lätt kan se om.

För dig som älskar spiontrillers och spänning – Homeland
Den sista säsongen av Homeland har precis släpps. Homeland handlar om den amerikanska agenten Carrie Mathieson, som jobbar för CIA. Hon är bipolär och samtidigt en mycket intuitiv och skicklig agent. Ibland tar hon sakerna i stan egna händer. Hennes chef och mentor, Saul Berenson, är både en viktig vän och samarbetspartner. Serien känns någorlunda realistisk och visar hur komplex många säkerhetsfrågor och politiska beslut är. Serien har sammanlagt åtta säsonger. Om du inte redan har sett Homeland har du något att se fram emot.

kheera