Freshmagazine.se

Ta med dejten på konsert

Att ta med en dejt på konsert kan vara en bra idé. Om ni har träffats på någon av alla de dejtingsidor som finns på nätet så har ni säkert bra koll på varandras musiksmak så att ni kan hitta något att gå på som ni båda gillar.

För- och nackdelar med en konsertdejt

Det som kan vara en stor nackdel med att gå på en konsert när man dejtar någon man inte känner så bra är att det ofta är väldigt hög ljudvolym på sådana ställen. Även om ni båda är hårdrockare så kanske det inte är det bästa att börja med en Iron Maiden-konsert, utan istället välja något som är lite lugnare. Den fördel som kan finnas där är att ni tvingas komma varandra närmare rent fysiskt redan från start eftersom du och din dejt kommer behöva luta sig mot varandra för att kunna prata. Se till att ha koll på andedräkten i så fall. Om du inte använt din munskölj kommer det märkas direkt och förmodligen inte leda till en andra träff.

De fördelar som finns är givetvis att ni har något gemensamt från början. Ni har en referenspunkt och ett givet samtalsämne. Det är annars en typisk sak som kan bli pinsam på en första dejt, när man inte riktigt vet vad man ska prata om. För att maximera detta så är det ofta mest effektivt att träffas på något lugnt ställe först, som en restaurang. Då kan ni äta i lugn och ro och börja lära känna varandra. Kanske prata om vad ni har för relation till bandet eller artisten. Därefter gå på konserten och om allting känns rätt kanske gå vidare efteråt till någon pub eller café för att köra ett eftersnack.

Att tänka på vid en konsertdejt

Det kan vara en bra idé att kolla upp hur pass insatt den du ska gå med är i artisten så att du inte verkar alltför nördig, vilket kan skrämma bort den andra personen. Eller att du för den delen framstår som en som bara lyssnat på enstaka låtar när ni ska gå och se det band din dejt håller högst i hela världen och kan alla texter till. I vissa puritanska kretsar anses det också som comme il faut att ha en annan bandtröja på sig än det band man ska gå och se, gärna ett i samma genre.

kheera