Freshmagazine.se

Festivaler i Sverige

Att gå på festival är ett mycket populärt nöje i Sverige och utomlands. Det är ett perfekt tillfälle att se sina favoritartister uppträda och uppleva feststämningen som infinner sig på festivaler. Sverige har varje år ett brett festivalutbud vilket gör att det finns något för alla musiksmaker. Nedan listas några av de största festivalerna i landet.

Way Out West

Way Out West i Göteborg äger rum i augusti under tre dagar och den brukar imponera med en line-up med världsartister. Hit lockas många olika festivaltyper och det finns oftast något för alla.

Summerburst

Summerburst är en housefestival som äger rum på Ullevi i Göteborg och på Stadion i Stockholm under sommaren. Tunga namn som Tiësto och R3hab står för underhållningen.

Storsjöyran

Storsjöyran grundades år 1983 och har arrangerats varje år i augusti sedan dess. Festivalen är i Östersund och lockar artister som Miriam Bryant, Veronica Maggio och Little Jinder. Temat är svensk pop, men det förekommer även andra populära artister.

Sweden Rock

Sweden Rock äger rum varje sommar i Sölvesborg. Hit vallfärdar tusentals rockfans för att se legendariska artister som KISS, Slayer och ZZ Top.

Lollapaloza

Lollapaloza i Stockholm är en perfekt festival för den som vill ha lite av varje. Hit kommer artister från hela världen, men artisterna har ingen specifik musikgenre. Om du vill ha lite av allt och se artister som Billie Eilish, Lana Del Rey och Foo Fighters är detta festivalen du ska gå på.

Peace & Love

Peace & Love i Borlänge är en ikonisk festival som funnits i över 20 år. Här är det en riktigt härlig festivalstämning med artister som Eskobar och Eagle-Eye Cherry. Från början var festivalens syfte att motverka rasism och främlingsfientlighet i Dalarna, men det övergick till att bli en festival med positiva värderingar med besökare från hela landet.

kheera