First Aid Kit - Fireworks
Foto/Grafik: Pressbild

First Aid Kit - Fireworks

Publicerad den 16 december 2017 kl. 23:36 av Fredrik Carlsson
Reportage. Nyligen släppte First Aid Kit sin nya singel “Fireworks” som är hämtad från deras kommande album Ruins -Vi har längtat så länge efter att presentera låten för alla våra svenska fans! “Fireworks” handlar om målen och kraven du ställer på dig själv i livet och hur de kan bryta ner dig intill tomhet och ensamhet, berättar Klara och Johanna Söderberg.

- Vi älskar arrangemanget i 'Fireworks' som vi skapat tillsammans med vår producent Tucker Martine och där vi hämtat inspiration från klassiska 50-tals ballader, kombinerat med Twins Peaks-gitarrer och synthar, säger First Aid Kit.

Album ispelat i Portland
Ruins är First Aid Kits fjärde studioalbum och det andra via Columbia Records. Plattan är producerad av Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs), och inspelat i Portland, Oregon där duon samarbetade med och Wilco’s Glenn Kotche, och Midlake’s McKenzie Smith samt gästades av REM’s Peter Buck, Ruins går nu att förhandsbeställa här och innehåller även singeln “Its a Shame” och “Postcard” samt “Fireworks” Se tracklisting nedan.

Tar ställning mot våld
Ruins är uppföljaren till albumet Stay Gold, som släpptes 2014 och som med besked satte First Aid Kit på den musikaliska världskartan. På Internationella kvinnodagen den 8 mars kom singeln "Your Are The Problem Here" som är ett rasande ställningstagande mot våldtäktskulturen och där en del av intäkterna går direkt till Women for Women International.

FAKTA
RUINS TRACKLISTING:
1.Rebel Heart
2.It's a Shame
3.Fireworks
4.Postcard
5.To Live a Life
6.My Wild Sweet Love
7.Distant Star
8.Ruins
9.Hem of Her Dress
10.Nothing Has to Be True

 

 

423 älskar detta Dela artikeln

Kommentera