Linnea Henriksson - ny singel
Foto/Grafik: Pressbild

Linnea Henriksson - ny singel

Publicerad den 5 januari 2017 kl. 16:04 av Fredrik Carlsson
Reportage. Efter tre år av musikalisk tystnad är Linnea Henriksson nu tillbaka på musikscenen – och hon har varit efterlängtad! Ett första bevis på det är låten "Se på mig nu", där hon tillsammans med Petter står för en av höstens största hits. ”Se på mig nu” har gått dubbel platina och är en av de mest spelade låtarna på radion de senaste månaderna. Nu kommer singeln "Säga mig".

Linneas senaste album " Du söker bråk, jag kräver dans" släpptes våren 2014 och efter att ha gjort uppskattade jobb som radioprogramledare (inte minst i Musikhjälpen) och ”kommit ikapp livet”, som hon själv uttrycker det, har nu kreativiteten och skrivarlusten åter infunnit sig. Med de primära byggstenarna ”text & musik” har rösten tagit en större plats och vi tillåts att komma ännu närmare Linnea än tidigare.

"Jag skrek ut ord"
- Jag har insett att mitt låtskrivande är lite som med kärlek, det går ju inte att träffa någon när man verkligen vill. Jag försöker för mycket, överanalyserar saker, men sen när jag väl slutat bry sig så händer det, berättar Linnea.
- Och så var det verkligen med "Säga mig". Plötsligt stod jag i studion och bokstavligen skrek ut ord och melodier som jag velat uttrycka länge, men inte kunnat. Och så sjunger jag ut ordentligt, som på scen. Det går inte att hålla igen när något betyder såhär mycket, fortsätter hon.


Just nu befinner sig Linnea i studion för att färdigställa albumet som planeras att släppas under 2017.

1331 älskar detta Dela artikeln

Kommentera