Peter LeMarc - Den tunna tråden
Foto/Grafik: Pressbild

Peter LeMarc - Den tunna tråden

Publicerad den 16 december 2016 kl. 22:54 av Fredrik Carlsson
Reportage. Med förra albumet bearbetade Peter LeMarc både sitt eget cancerbesked och vännerna som precis hade gått bort. Fyra år senare kan LeMarc se tillbaka på en fortsatt tung tid och åter igen får lyssnarna en oförfalskad rundvandring i sångarens vardag.

Titelspåret ”Den tunna tråden” är albumets bärande och mest tongivande spår. Vi får stirra rakt in i Peters egen kamp, när livet är som bräckligast och skörast. När varje andetag balanserar på en knivsudd. Att det blev ett femtonde studioalbum var långt ifrån självklart. Med spelningen på Skeppsholmen i Stockholm för drygt två år sedan hade den scenskygge sångaren gjort sin allra sista konsert och han var trött på musik. Hela 2015 passerade. Peter saknade både plan och en meningsfull uppgift i livet. Det som alltid har handlat om just musik och att skriva låtar. Vändningen kom med David Bowies sista album ”Blackstar” och ramarna föll på plats direkt. Det skulle bli en utpräglad vinylskiva. En genomtänkt låtordning, ett tydligt avstamp på varje sida och tio låtar. Varken mer eller mindre. Musiken flödade ut ur honom på ett par veckor.

Verklighetsnära berättelser
”Den tunna tråden” är inspelad i anrika Atlantisstudion i Stockholm, ofta med låtarna fångade i den allra första tagningen. Ingen kommer att ta miste på varken Peters uttrycksfulla barytonröst eller de verklighetsnära berättelserna om att åldras i förhållanden och se kärleken ändra färg som årstiderna. Till sin hjälp har Peter LeMarc haft Leif Jordansson, en annan Trollhättanbördig kompositör och musiker.

Albumet finns tillgängligt på LP, CD och alla digitala musiktjänster.
Den 19 november åker Peter ut för att möta sina fans i en signeringsturné.

1230 älskar detta Dela artikeln

Kommentera