Den resande Houseälskaren från Solidaritet
Foto/Grafik: Alexmoreno.se/ Johannes Lagtun

Den resande Houseälskaren från Solidaritet

Publicerad den 16 september 2008 kl. 15:02 av Lucie Nilsson
Reportage. Dj Alex Moreno har haft en minst sagt hektisk sommar med en rad stora spelningar både på hemmaplan och utomlands. Framgångarna har inte väntat på sig och snart kan Alex även lägga låtsläpp till meritförteckningen…
Livet som en av Sveriges största Deejays innefattar en hel del resande och möten av olika slag. En sak är dock säker - en dag är sällan den andra lik. En typisk dag i Alex Morenos liv kan se ut ungefär såhär:
- Jag vaknar alltid runt tolv och äter frukost sedan börjar jag kolla efter nya låtsläpp och svara på mejl och gästboksinlägg. Senare drar man till studion och försöker jobba lite, sen beroende på vart - i Sverige eller utomlands så varierar det lite med flygtider och så vidare. Ibland drar man mitt på dagen, ibland tar jag flyg runt 19-20 tiden till gig.

Vad händer egentligen backstage på klubbarna och hur är stämningen deejays emellan? Jag frågade Alex om konkurrensen på uteställena och hur det i så fall påverkar jobbet.
- Deejays är i allmänhet är väldigt tävlingsinriktade av någon konstig anledning, alla tycker att just dom är the one and only, det märks ju ofta. Jag har nog aldrig riktigt upplevt någon konkurrens eller så. Antagligen för jag inte ens tänkt på sådant eller brytt mig. Jag tror att det mest handlar om vanliga lokala deejays som kanske bråkar om vem som får jobbet på lokalkrogen.

Hur ska man varva ner efter ett närmast euforiskt gig?
-Ta taxi direkt hem eller hotellet och bara ha det tyst och ensamt, absolut ingen musik inte ens lugn sådan och helt enkelt lägga mig, säger Alex.

När Alex inte är på resande fot är det oftast hans Dj residenta nattklubb Solidaritet som gäller. En klubb han gärna rekommenderar för alla som gillar housemusik och råkar befinna sig i Stockholm.
- Eftersom mitt område är nattklubbar så kan man väl en del. Beror ju helt på vad man är ute efter, men om man gillar riktig bra housemusik så är helt klart Solidaritet som är rätt ensamt om att spela sådan house i Stockholm på helgerna.

Alex har även hunnit med att arbeta en del med låtproduktion inne i studion, något han än så länge är lite förtegen om.
- Ja det är flera låtar på gång, men jag valt att hålla dem relativt länge trots att folk frågat efter dem lite. Försöker på något sätt trots att jag inspireras mycket av andra producenter hitta min lilla egna sväng och kombinationer och försöker även alltid skapa en varm och fin känsla någonstans i låtarna.

Med framgång och kändisskap följer automatiskt en del fördelar och annat på köpet. Alex verkar dock ha en skön inställning.
- Jag försöker se vardagligt på tillvaron. Man lär sig skilja på jobbpersonen Alex Moreno och privatpersonen Alexander Moreno. I början var det jättekul att bli igenkänd men med åren har det blivit en grej som man knappt tänker på. Utanför DJ-båset vill man vara anonym och en i mängden när man går runt på stan nuförtiden, säger han.
Om du däremot planerar att bjuda Alex på middag så får du det inte lätt. Favoritmaten består nämligen av mormors hemlagade mat med ett glas mjölk. Svårslaget!

Fakta
Namn: Alex Moreno
Ålder: 24
Bor: I Stockholm
Hemsida: Alexmoreno.se
947 älskar detta Dela artikeln

Kommentera