We Are (Ziggy & Carola) - ny låt från Peg
Foto/Grafik: Pressbild

We Are (Ziggy & Carola) - ny låt från Peg

Publicerad den 18 juni 2016 kl. 10:46 av Fredrik Carlsson
Reportage. Peg Parnevik gjorde dundersuccé med debutsingeln Ain’t No Saint, som släpptes i mars. Den åkte snabbt rakt upp på Spotifys förstaplats och har efter mindre än tre månader redan nått dubbel platina och streamats över 17 miljoner gånger på Spotify.

Parallellt med studierna i Savannah, Georgia i USA så har Peg hunnit med att skriva nya låtar. I dagarna släpper hon nya singeln We Are (Ziggy & Carola), en sommaranthem av rang! Låten har Peg skrivit tillsammans med Erik Lewander och Josefin Glenmark, samma team som hon har skrivit Ain’t No Saint tillsammans med.

- Nya singeln har en riktig sommar- och dancehallvibe, en låt man lyssnar på i båten, bilen eller på stranden! Självklart är det är en låt som alla kan lyssna på. Men min inspiration var sommarnätter med mina bästa vänner, mitt girl gang, när vi skrattade och dansade tills klackarna ramlade av! När jag skrev texten så hade Bowie precis dött, så Ziggy är en blandning av Ziggy Stardust och Ziggy Marley, eftersom det finns mycket reggae i den. Carola är ju Carola. Men det handlar egentligen om människor som vågar vara sig själva, säger Peg.

I sommar åker Peg på turné runtom i Sverige, med start i Härnösand den 15 juli.

1286 älskar detta Dela artikeln

Kommentera