Kygo - snabbast växande artisten
Foto/Grafik: Pressbild

Kygo - snabbast växande artisten

Publicerad den 26 december 2015 kl. 22:58 av Fredrik Carlsson
Reportage. Kygo har sedan släppet av ”Firestone” belönat Sverige och världen med stora låtar som alla nått strålande framgångar på streamingtjänsterna - inte minst på Spotify. I dagarna kunde Spotify avslöja att Kygo är den hittills snabbaste artisten i Spotifys historia att spränga 1 miljard streams-gränsen, dessutom på mindre än ett år.

Spotify har valt att utse Kygo till sin Spotlight-artist. Valet är baserat på streamingframgångarna i Kygos hemland Norge samt engagemanget inom Spotify. Spotify som på ett tidigt stadium valde att satsa på Kygos växande popularitet och använda sin globala plattform för att introducera honom för nya fans i Europa och sedan världen över. Spotifys första insats kom vid släppet av ”Firestone” i december 2014. Singeln fick en flygande start i Europa och tack vare detta sjösatte man en global Spotlight-kampanj.

Miljoner lyssnare varje månad
Kygo är just nu den 20:e mest streamade artisten på Spotify globalt och har mer än 14 miljoner lyssnare per månad. 8 miljoner av dessa lyssnare klassas som ”fans”, (har sparat ner Kygos musik alt. spelar musiken regelbundet), vilket är att jämföra med 60% av alla Kygos lyssnare. Detta är en mycket hög procent i jämförelse med liknade artister.
- Att nå denna miljardsmilstolpe på så kort tid är overkligt och jag vill verkligen säga Tack! till precis varje person som har streamat mina låtar det senaste året. Jag är så lycklig att ni har uppskattat och lyssnat på mina tracks och jag ser verkligen fram emot att dela mitt album med er nästa år, säger Kygo.

Igår uppmärksammade även The Wall Street Journal Kygos framgångsresa och det imponerande tempot mot att nå ofattbara 1 miljard streams.

1121 älskar detta Dela artikeln

Kommentera