Eva Dahlgren nytt album
Foto/Grafik: Pressbild

Eva Dahlgren nytt album

Publicerad den 25 augusti 2015 kl. 19:56 av Fredrik Carlsson
Reportage. Eva Dahlgren är tillbaka på Sony Music och det är en stolt och stor händelse i höst. Sedan albumet ”Petroleum och tång”, släpptes hösten 2007 har Eva haft en del för sig, om inte annat figurerat i Så mycket bättre, skrivit en monologföreställning , invaderat NYC och inte minst utvecklat den nya karriären som filmfotograf.

Eva filmar på Super8-film och att hantera detta smått bortglömda hantverk har Eva gjort så framgångsrikt att Eva fick ställa sig bakom Super8an under delar av inspelningen av höstens stora filmpremiär ”Jag är Ingrid” – dokumentären om Ingrid Bergman. Eva blev tillfrågad av dokumentärens regissör; Stig Björkman, att agera det filmiska kittet mellan Ingrid Bergmans egna smalfilmsrullar från sitt liv och nutidens nedslag hos Ingrids barn, familj, vänner och kollegor.

En av de största
Trots detta spännande spår står givetvis alltid musiken i Evas mitt och i höst står alltså ny musik redo från en av Sveriges genom tiderna, största artister.Eva har dels jobbat med producenten och New Yorkgrannen Nathan Larsson under sina perioder i Äpplet och tillsammans med Christopher Berg (Depeche Mode) hemma i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Såhär säger Eva själv om projektet:
-
Arbetet som fotograf på dokumentären om den fantastiska Ingrid Bergman påverkade mig mer än jag var medveten om. Halvvägs in i filmarbetet slängde jag nästan all musik jag skrivit och började om.
Jag ville sjunga ljuset! Jag ville fånga det där stora vilda vackra sköra livet som flimrar förbi som smalfilmsrutor. Fånga det och sjunga det, säger Eva.

Den 28 augusti har Dokumentären ”Jag är Ingrid” Sverigepremiär och redan idag, den 14 augusti släpps outrot till filmen, Eva Dahlgrens nyskrivna låt ”Filmen om oss” på alla digitala plattormar.
I höst släpps Eva Dahlgens 14:e fullängdsalbum.

1051 älskar detta Dela artikeln

Kommentera