Miguel #1 på Billboard R&B Chart med nya albumet ”WILDHEART”
Foto/Grafik: Pressbild

Miguel #1 på Billboard R&B Chart med nya albumet ”WILDHEART”

Publicerad den 18 juli 2015 kl. 19:42 av Fredrik Carlsson
Reportage. Grammyvinnaren Miguel är etta på Billboard R&B Chart med nya albumet ”WILDHEART”. Det kritikerrosade albumet är även #2 på Billboard 200 chart, R&B Hip-Hop chart och Digital Albums Chart. Detta är andra gången Miguel blir #1 på Billboard R&B Album Chart, första gången var med succéalbumet ”Kaleidoscope Dream” som bland annat innehöll den Grammybelönade låten ”Adorn”.

”WILDHEART” beskrivs av People Magazine som “a very personal work that’s also wildly heartfelt” och av Entertainment Weekly som Miguels “most adventurous album yet”. Förutom framgångarna i USA gick “WILDHEART” in topp 5 på iTunes albumtopplista i 14 länder, bland annat i Sydafrika, Nya Zeeland, Canada, Australien och Danmark. Albumet blev även #1 på iTunes R&B/Soul topplista i Sverige och en rad andra länder.

Nominerad till 5 Grammy
Miguel slog igenom i USA 2010 med låtarna “Sure Thing” och ”Quickie” som toppade Billboard Hip-Hop/R&B chart. Det stora genombrottet kom två år senare med succélåten ”Adorn”. Miguel nominerades 2013 till 5 Grammy Awards och vann sin första Grammy för Best R&B Song. ”Adorn” var #1 på R&B/Hip-Hop radiolistan i USA i hela 23 veckor och blev därmed den låt som legat längst som #1 på Billboard R&B/Hip-Hop Airplay chart.

Under 2013 gjorde Miguel tre Sverigebesök, som inkluderade ett exklusivt TV-framträdande hos Skavlan, utsålda konserter på Berns och Babel i Malmö samt en bejublad spelning på Way Out West.

Just nu befinner sig R&B-stjärnan på en intensiv USA-turné och den 2 oktober återvänder Miguel till Sverige för en efterlängtad konsert på Annexet i Stockholm.

 

683 älskar detta Dela artikeln

Kommentera