Sveriges roligaste festival
Foto/Grafik: Kristoffer Svanmark

Sveriges roligaste festival

Publicerad den 26 januari 2009 kl. 21:10 av Fredrik Carlsson
Reportage. Fresh Magazine var i helgen på Malmö Comedy Festival. Komiker som Magnus Betnér, Thomas Järvheden, Anna-Lena Brundin, Lena Frisk, Marika Carlsson, Lasse Karlsson, Ann Westin, Robin Paulsson och årets manlige komiker 2008 Tobias Persson uppträdde på festivalen som fick tusen personer att dra på smilbanden.
Helgens gala i Malmö där drygt 70 komiker uppträdde på fyra olika scener var en mycket lyckad humorfest. Där fanns att skåda både nya talanger och ett flertal rutinerade och kända komiker. Marika Carlsson, årets bästa kvinnliga komiker i Sverige 2006, njöt av att möta den härliga publiken i Malmö och träffa sina standup-kollegor.
- Det var häftigt att träffa folk i branschen. Sen bjuds ju publiken på ett så stort utbud av komiker så det är en toppendag, säger hon.
För andra gången anordnades festivalen i samarbete mellan ståuppklubbarna MACK, Oslipat och Slagthuset. Sveriges komiker-elit bjöd på ett heldagsevenemang med både standupfestvial och stor prisgala.

Skånsk humor
Den skånska standupscenen har utvecklats enormt de senaste åren. Ifjol vid den här tiden fanns det sju aktiva standup-klubbar i Skåne, en siffra som under året som gått vuxit till nio. I och med detta har även antalet komiker växt och antalet komiker i Skåne är numera större än någonsin. SVT och P3 har också bidragit till Malmös fina position som humorstad med program som Robins, Ståupp, Mia & Klara, Hej Domstol, HippHipp och Anders & Måns.

Se fler bilder från Malmö Comedy Festival här!

FAKTA
Årets rutin: Tobias Persson.
Årets oneliner: Annika Lindhe Rydh.
Årets politiska händelse som gett mest skämt: FRA.
Årets ståuppklubb: Norra Brunn, Stockholm.
Årets konfrencier: Niklas Andersson.
Årets utländska komiker: Ellen Degeneres.
Komikernas favorit: Lasse Karlsson.

865 älskar detta Dela artikeln

Kommentera