Style of Eye släpper singel
Foto/Grafik: Pressbild

Style of Eye släpper singel

Publicerad den 2 januari 2015 kl. 20:07 av Fredrik Carlsson
Musik. Style of Eye avslutar ett framgångsrikt år med nya singeln ”More Than a Lover", som gästas av Anna Ståhl och finns med på senaste albumet ”Footprints”. Utöver singeln ”More Than a Lover” är Style of Eye även även i rampljuset då han är Grammisnominerad till Årets elektro/dans med ”Footprints".

2014 har varit händelserikt och hektiskt för Style of Eye. Parallellt med ett fullspäckat turnéschema har Linus Eklöw, som han egentligen heter, färdigställt sitt andra album “Footprints” som släpptes den 7 oktober. Utöver det har han även remixat svenska nationalsången med Max Martin i Volvos reklam med Zlatan och gjort musik i det hypade bandprojektet Galantis, som han har tillsammans med Christian Karlsson från Miike Snow.

Prisad artist
Under åren har Style Of Eye kommit att bli en av pionjärerna bakom den svenska housesoundet. Karriären tog fart ordentligt 2008 med debutalbumet ”Duck, Cover And Hold” som han kammade hem både P3 Guld och Manifest-priset för samt nominerades till en Grammis. 2013 fick Style Of Eye sitt stora genombrott med låten ”I Love It” som han varit med och skrivit och producerat till Icona Pop. Låten såldes i två miljoner exemplar i USA, låg etta i Storbritannien och på topp tio-listor i 14 länder.

Under 2015 är Style of Eye aktuell med vårturné på bland annat Where’s the Music i Norrköping, The Tivoli i Helsingborg och Babel i Malmö. 

 

430 älskar detta Dela artikeln

Kommentera