Bob Dylan - nytt album
Foto/Grafik: Pressbild

Bob Dylan - nytt album

Publicerad den 17 december 2014 kl. 20:13 av Fredrik Carlsson
Reportage. Fansen har väntat länge. Columbia Records och Sony Music meddelade i dagarna att Bob Dylans nya studioalbum ”Shadows In The Night" släpps den 3 februari 2015.

Såhär säger Dylan själv om det kommande albumet:
- Det var ett verkligt privilegium att göra detta album. Jag har velat göra något sådant här under en lång tid, men har aldrig varit modig nog att närma mig dessa orkesterarrangemang och skala ner dem för ett 5-manna band. Det är nyckeln till dessa inspelningar. Vi kände till dessa låtar väldigt väl. Allt är inspelat live. Kanske en eller två tagningar. Inga overdubbs. Inga sångbås eller hörlurar. Albumet är för det mesta mixat som det spelades in. Jag ser inte mig själv som tolkare av dessa låtar på något sätt. De har tolkats tillräckligt och nu hamnat i glömska. Vad jag och mitt band i grunden gör är att lyfta upp sångerna ur graven och låter dem åter se dagens ljus, säger han.

Columba Records ordförande Rob Stringer förklarar:
- Det finns inga stråkar, blås eller körsång som ofta finns på album med standards. Istället har Bob lyckats hitta ett sätt att ingjuta dessa sånger med nytt liv och samtida relevans. Det är ett alldeles lysande album och vi är oerhört glada över att vara presentera det för världen mycket snart, säger han.
Bob Dylan har hittills sålt 125 miljoner skivor världen över och mottagit ett flertal Grammy utmärkelser.

 

FAKTA
SHADOWS IN THE NIGHT TRACK LISTING:

1. I'm A Fool To Want You

2. The Night We Called It A Day

3. Stay With Me

4. Autumn Leaves

5. Why Try to Change Me Now

6. Some Enchanted Evening

7. Full Moon And Empty Arms

8. Where Are You?

9. What'll I Do

10. That Lucky Old Sun

 

967 älskar detta Dela artikeln

Kommentera