Årets Nykomling – Amanda
Foto/Grafik: Johannes Lagtun

Årets Nykomling – Amanda

Publicerad den 23 januari 2009 kl. 14:28 av Fredrik Carlsson
Musik. Rockbjörnengalan är över för den här gången. Och i år var det trettio år sedan den startade. Det firades med stor gala på Cirkus i Stockholm där kvällens konferencier Per Sinding-Larsen höll i trådarna. Och en av kvällens stora vinnare blev Lundatösen Amanda Jenssen som fick pris för Årets nykomling och Årets kvinnliga artist.
Rockbjörnen firade alltså 30 år under torsdagen och hade samlat förväntansfulla artister för att motta folkets pris. Och kvällens drottning blev Amanda Jenssen som odiskutabelt vann två välförtjänta priser.
- Det känns fantastiskt, men jag är lite förvirrad och förvånad. Det här hade jag inte vågat hoppats, sa en glad vinnare i sitt tacktal.

ABBA fick störst jubel
Många artister värdesätter Rockbjörnen högt för att den bygger på svenska folkets omröstningar och inte på professionella jurymedlemmar. Och kvällens drottning Amanda Jenssen snuvade självaste Robyn på rockbjörnen för Årets kvinnliga artist och hon tog hem priset för Årets nykomling efter att i utklassningsstil dominerat omröstningen i den kategorin. Kvällens andra stora vinnare var Håkan Hellström. Denne makalösa Göteborgspojk som nu vunnit utmärkelser i alla galor under januari. Coldplay vann välförtjänt bland annat för Årets utländska grupp och Duffy för Årets utländska artist. I övrigt så vann Ola Svensson för Årets svenska låt med ”Feelgood” som han också framförde på galan.
-Jag vill tacka oerhört många människor, sa den lycklige vinnaren.
Kvällens höjdpunkt och största jubel kom när Anni-frid Lyngstad och Agnetha Fältskog mottog kvällens pris för Årets lifetime achievement.
- Agnetha och jag ses inte så ofta och när vi ses är det mycket nostalgi, vi är överväldigade över att vi fortfarande uppmärksammas. Tack till alla som röstat, och till Björn och Benny som sitter barnvakt i kväll, sa en mycket glad Anni-frid Lyngstad.FAKTA
Amanda Jenssen Årets kvinnliga artist och Årets nykomling
Lars Winnerbäck Årets manliga artist
Håkan Hellström Årets svenska album och Årets live-akt
Ola Svensson Årets svenska låt
Takida Årets svenska grupp
Duffy Årets utländska artist
Coldplay Årets utländska grupp, Årets utländska låt, Årets utländska album
ABBA Årets lifetime achievement
Billie The Vision And The Dancers Årets Myspace-pris
743 älskar detta Dela artikeln

Kommentera


gdnqxoqt den 4 maj 2011 kl. 14:43
YBrw9k , [url=http://egumdoykpmgn.com/]egumdoykpmgn[/url], [link=http://rlcvwektzohr.com/]rlcvwektzohr[/link], http://kttaibvlqmgt.com/
Bettie den 2 maj 2011 kl. 00:46
YMMD with that anwser! TX