Mapei släpper debutalbum
Foto/Grafik: Pressbild

Mapei släpper debutalbum

Publicerad den 17 juli 2014 kl. 12:25 av Fredrik Carlsson
Reportage. I höstas överraskade Mapei oss alla då hon oväntat och efterlängtat släppte singeln ”Don’t Wait”. Comebacksingeln har hyllats, älskats och spelats om och om igen.

Den 19 september släpper Mapei debutalbumet ”Hey Hey” som ges ut via Columbia Records/Downtown Records. Hyllade Magnus Lidehäll har till största del producerat albumet ”Hey Hey” och han är också låtskrivaren och producenten bakom ”Don’t Wait”.Nya, kommande singeln ”Change” släpps digitalt den 14 juli.Mapei om nya singeln:
- We change with the season. Make sure it's for a good reason.

Årets låt
”Don’t Wait” har bland annat utsetts till ”Årets comebacklåt” av PSL och ”En av årets bästa låtar” av Nöjesguiden. Mapei och ”Don’t Wait” har uppmärksammats över hela världen och hyllningarna har inte låtit vänta på sig. Mapei har uppmärksammats av bland annat Picthfork, Clash, Fader, Vouge, Buzzfeed, W Magazine och nu senast ett stort porträtt i Dazed & Confused. I sommar gör Mapei ett antal spelningar i Europa och hon gästar bland annat Cargo i London den 2 juli och Way Out West i Göteborg den 8 augusti.


FAKTA
Turnédatum
2 juli Cargo, London, England
8 augusti Way Out West, Göteborg
9 augusti Oya Festival, Oslo
16 augusti Pukkelpop Festival, Hasselt, Belgien

“Hey Hey”- låtlista
Don't Wait
Change
Blame It On Me
Come On Baby
Things You Know Thing About
As 1
Second To None
Believe
Step Up
Keep It Cool
What's Innit 4 Me
Baby It's You

1083 älskar detta Dela artikeln

Kommentera