Sverigeaktuella MGMT är tillbaka
Foto/Grafik: Pressbild

Sverigeaktuella MGMT är tillbaka

Publicerad den 22 juli 2013 kl. 10:13 av Fredrik Carlsson
Musik. MGMT, duon från Brooklyn är tillbaka. Den 17 september släpper de sitt tredje album, MGMT. Andrew VanWyngarden och Ben Goldwasser har sedan starten släppt två album, ”Oracular Spectacular” och ”Congratulations”.

Albumet är inspelat i Tarbox Road Studios och de har jobbat tillsammans med Dave Fridmann (Oracular Spectacular & Congratulations). Resultatet är en samling av 10 låtar som speglar bandets surrealistiska syn på vardagen. Redan i april fick vi ett smakprov från nya plattan – ”Alien Days”. Låten blev snabbt hyllad av fansen och tidningen Rolling Stone beskriver den som ”shimmering, psychedelic soundscape”.

Kommer till Sverige i september
MGMT äntrade musikscenen 2008 med ett debutalbum som blev både hyllat och älskat. ”Oracular Spectacular” var ett album som de två medlemmarna Andrew och Ben snickrade på hemma i studentkorridoren där skapade de låtar som ”Time to Pretend” och ”Kids” som kom att dåna över dansgolv världen över. Nya albumet MGMT släpps den 17 september och bandet besöker Stockholm den 29 september för en konsert på Cirkus.

629 älskar detta Dela artikeln

Kommentera