Beyoncé gör kampanj med FN
Foto/Grafik: Pressbild

Beyoncé gör kampanj med FN

Publicerad den 9 augusti 2012 kl. 22:10 av Fredrik Carlsson
Reportage. Beyoncé lanserar tillsammans med FN och andra humanitära hjälporganisationer kampanjen ”I Was Here” över hela världen för att belysa World Humanitarian Day den 19 augusti.

Kampanjen uppmuntrar människor att göra bra saker för andra och dela med sig av sina goda gärningar. Målet är att den 19 augusti nå ut till 1 miljard människor med ett och samma budskap med hjälp av det nya sociala verktyget Thunderclap.

Beyoncé donerar låt
Beyoncé och låtskrivaren Diane Warren har donerat låten ”I Was Here” som leder kampanjen. En musikvideo till den officiella låten kommer att spelas in framför en livepublik i generalförsamlingen huvudkvarter i New York och videon kommer ha premiär på World Humanitarian Day den 19 augusti.

Uppmärksammar världens orättvisor
World Humanitarian Day är en internationell dag vars syfte är att hylla människors goda gärningar och välvilja. På kampanjens hemsida www.whd-iwashere.org kan människor förenas och dela med sig av sina goda gärningar. Dagen firas och uppmärksammas i världens alla hörn och med hjälp av kampanjen ”I Was Here” tror Valerie Amos på FN att medvetenheten kring världens orättvisor kan öka enormt.

World Humanitarian Day kan göra skillnad
”World Humanitarian Day hyllar all form av hjälparbete” uttrycker Valerie Amos. ”Genom att utföra åtminstone en humanitär handling, stor eller liten, och sedan gå in på www.whd-iwashere.org och dela den kan vi tillsammans öka medvetenheten om människor som lever i nöd runt om i världen.”
Även Beyoncé uttrycker betydelsen av att sprida budskapet tillsammans.
- Vi ser alla löpsedlar och tänker vad kan jag göra för att hjälpa. World Humanitarian Day är en möjlighet för alla oss att tillsammans göra skillnad och visa att vi är här och att vi bryr oss, säger hon.


FAKTA
År 2008 utsåg FN:s generalförsamling den 19 augusti till World Humanitarian Day med syfte att öka medvetenheten om hjälparbete runt om i världen samt uppmärksamma och hylla de människor som riskerar sina liv för att hjälpa andra människor. World Humanitarian Day är också ett tillfälle att minnas de 22 människor som på denna dag förlorade sina liv i attacken mot FN:s kontor i Bagdad.

1638 älskar detta Dela artikeln

Kommentera