Erik Hassle släpper ny video
Foto/Grafik: Pressbild

Erik Hassle släpper ny video

Publicerad den 23 april 2012 kl. 20:21 av Fredrik Carlsson
Musik. Ni hörde Erik Hassle senast i hans samarbete med Martin Sköld och Jocke Berg från Kent på minialbumet “Mariefred Sessions”. Nu är han tillbaka med ett samarbete med Malin Dahlström från internationellt hypade Niki & The Dove för nya singeln “Stay”. Det är den första singeln från kommande albumet “We Dance”.

I torsdags hade videon till Erik Hassles “Stay” premiär på PSL. Den bygger på sekvenser ur Roy Anderssons film “En kärlekshistoria”.
Filmregissören Roy Andersson hyllar Erik Hassle:

- Erik har en väldigt bra röst och han verkar jobba med högsta ambitionsnivå, och det är roligt med det här intresset för en film som är gjort för mer än 40 år sedan.

En kärlekshistoria
Erik Hassle om drömmen att få använda Roy Anderssons film i videon:

- Videon till min nya singel “Stay” bygger på bilder ifrån den bästa utav kärleksdraman; “En Kärlekshistoria”. Jag har länge velat låna bilder från den här filmen och har egentligen bara väntat på rätt tillfälle. När det var okej med Roy Andersson (otroligt coolt) så då var det inte längre något snack! I mitt eget huvud är det precis den här typen utav ung kärlek som låten handlar om. Någon gång ska vara första gången hjärtat sätts på prov. Jag hoppas att ni tycker om videon.


FAKTA
2008 medverkade Erik Hassle i musiktävlingen Metro Music Challenge där han kom på en andraplats. Senare samma år fick han svenskt skivkontrakt med Roxy Recordings genom TEN. 2009 fick han internationellt skivkontrakt med Island Records i Europa och Universal Republic i Nordamerika. Island Records avtal med Erik ska vara ett av de största som har gjorts i Storbritannien de senaste åren. Hans första singel Hurtful har hittills haft en 11:e placering på den svenska singellistan som bäst.

559 älskar detta Dela artikeln

Kommentera