Hot Chelle Rae besöker Sverige
Hot Chelle Rae
Foto/Grafik: Pressbild

Hot Chelle Rae besöker Sverige

Publicerad den 20 februari 2012 kl. 18:53 av Fredrik Carlsson
Musik. Med låten ”Tonight Tonight” har de erövrat världen, videon har setts över 30 miljoner gånger och nu har popidolerna från Nashville precis släppt sitt andra album ”Whatever”.

Äntligen är det klart att Hot Chelle Rae kommer till Sverige för en spelning på Studion i Kulturhuset, i Stockholm, den 4 april med sin turné ”Beautiful Freaks Tour 2012”! Biljetterna släpps på måndag den 20 februari.

Hot Chelle Rae’s tid är här nu och albumet "Whatever" har precis släppts. Bandet började arbeta med albumet i slutet av 2010 tillsammans med producenter som Emanuel Kiriakou (Jason Derulo, Selena Gomez) och Evan Bogart (Adam Lambert, Rihanna). Albumets titel är en ironisk anspelning på det hårda arbete som faktiskt krävs för att skriva ”enkel” popmusik. Bröderna Ryan och Jamie är söner till de välkända Nashville-låtskrivarna Keith och Adrienne Follese, Nash är son till femfaldiga BMI Songwriter of the Year, Paul Overstreet och Ian's pappa Phil Keaggy är en Grammy-nominerad gitarrist och flerfaldig Dove Award-vinnare.

30 miljoner visningar

Den unga Nashvillebaserade kvartetten har fått sitt stora genombrott med superhiten “Tonight Tonight”, kanske sensommarens populäraste låt som fångat publiken med sin dansanta och slagkraftiga refräng. Videon till låten har över 30 miljoner visningar på YouTube och singeln har sålt dubbelplatina i USA. Gruppen grundades 2005, släppte sen sitt första album "Lovesick Electric" 2009 och har väntat på att slå igenom ända sedan dess. Medlemmarna Ryan Follese, Nash Overstreet, Ian Keaggy och Jamie Follese är ett gäng killar som brinner för popmusik och har nu skapat ett nytt album fullspäckat med klockrena hits. Här i Sverige har låten “Tonight Tonight” haft stor succé och spelats mycket på de största radiostationerna.

637 älskar detta Dela artikeln

Kommentera