”Musiken är med mig överallt”
Foto/Grafik: Johannes Lagtun

”Musiken är med mig överallt”

Publicerad den 9 december 2008 kl. 20:22 av Sandra Lindqvist
Reportage. Med sin sköra röst har Melissa Horn tagit våra hjärtan med storm på sin debutskiva, där hon sjunger om kärlek, vardag och vänskap på sitt personliga sätt. - Texterna handlar om det som ligger mig närmast, säger hon.
Redan under gymnasietiden blev det diskussion om skivkontrakt för Melissa Horn. Men det var först 2007, när hon gjorde succé som förband på Peter Lemarcs höstturné och skivan började spelas in, som hon förstod att det var på riktigt. Den 21-åriga Stockholmstjejen lyssnar gärna på viskungen Lars Winnerbäck som också blivit en förebild för henne. Och han medverkar dessutom på albumet i den lysande duetten ”Som jag hade dig förut”.
- Musik är fantastiskt och det har man omkring sig hela tiden. Men det som händer i mitt liv, saker jag känner och är med om där hittar jag min inspiration, berättar hon för Fresh Magazine.
Många i branschen har hållit på med musik sedan barnsben, men för Melissa blev det viktig först i mitten av tonåren.
- Även fast jag kanske tyckte det var kul att sjunga som liten, blev det inte riktigt aktuellt förrän jag var 16 år, säger hon.

Rekordung låtskrivare
Melissa har en stark relation till alla sina låtar men den låt som betyder mest för henne är ”Långa nätter” som är en röd tråd genom hela processen och den skrev hon blott 16 år gammal.
- ”Långa nätter” är lite annorlunda. Låten handlar inte bara om mig, där har jag också med karaktärer, men den är skriven ur mitt eget perspektiv, säger hon.
I samband med att ”Långa nätter” började betyda alltmer för henne blev det självklart att debutskivan skulle heta just ”Långa nätter”, men även för att hon tyckte att den låten sammanfattade alla andra låtar väldigt bra.

Nervös under turnén
Just nu är Melissa ute på turné runt om i Sverige med sitt album i fokus där hon för svensk vistradition vidare. Nervositeten är ett faktum, men något som väger tyngre är glädjen att få sjunga.
- Det här är första gången folk har betalat för se mig sjunga. Och det får mig att vilja fortsätta producera musik, säger hon.
Efter höstturnén satsar Melissa på att skriva fler låtar. Och för Fresh Magazine berättar hon att det finns möjlighet att spela in en ny skiva redan till våren.
- Jag vågar inte ta ut något i förskott, men jag ska jobba efter det i alla fall. För det här året har varit så roligt, säger Melissa Horn.FAKTA
Namn: Melissa Horn
Ålder: 21
Bor: Stockholm
Aktuell: Höstturné runt om i Sverige, med debutskivan ”Långa nätter” och nominerad i grammisgalans genre ”årets folkmusik/visa”.
Melissahorn.se


961 älskar detta Dela artikeln

Kommentera