Bea Szenfeld designar Salo
Foto/Grafik: Pressbild

Bea Szenfeld designar Salo

Publicerad den 26 december 2011 kl. 21:30 av Micela Danielsson Lundin
Reportage. Bea Szenfeld är en våra främsta modeskapare. Hon har gjort sig känd för sina spännande kreationer i papper, som bland annat burits av isländska sångerskan Björk, där hon spränger gränsen mellan mode och konst. Hennes verk finns på Nordiska museet och Kulturen i Lund. Nu ska hon skapa Ola Salos scenkläder när han leder Grammis 2012.

- Det är spännande att samarbeta med Ola Salo eftersom han är en fascinerande och otraditionell scenpersonlighet med attityd. Jag har gjort scenkläder tidigare, men det här kommer att bli mer experimentellt och utanför det etablerade, säger Bea Szenfeld.

Utveckla och förnya Grammis

- Samarbetet med Bea Szenfeld är en del i det kontinuerliga arbetet att utveckla och förnya Grammis som inleddes inför Grammis 2011. Grammis är Sveriges äldsta musikpris men det ska också vara ett pris och en gala i tiden, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Svenska Gruppen som är arrangör.
De nominerade möter Rookies – samarbete mellan Moderådet och Grammis
Grammis fortsätter det samarbete med Svenska Moderådet som inleddes förra året, och som innebär att de nominerade artisterna får möjlighet att bli galaklädda av designers från Rookies-projektet.

FAKTA

Rookies drivs sedan 2005 av Svenska Moderådet och är en modescen och ett forum med syfte att stötta mindre modeföretag i deras etablering på marknaden genom olika projekt, nätverk och aktiviteter.
Vilka de nominerade artisterna är tillkännages vid en pressträff på Kungliga Operan den 19 december.

6174 älskar detta Dela artikeln

Kommentera