Kent gästar Peace & Love
Foto/Grafik: Pressbild

Kent gästar Peace & Love

Publicerad den 13 december 2011 kl. 19:30 av Fredrik Carlsson
Reportage. Nu är det klart att Kent kommer till Peace & Love i april. Till våren släpper Sveriges största rockband dessutom sitt tionde studiealbum med titeln "Jag är inte rädd för mörkret".

I april kommer alltså Kents nya album "Jag är inte rädd för mörkret" och i juni står de på en scen på Peace & Love. Kent är ett av livesommarens mest önskade band och har erhållit otaliga utmärkelser och priser sedan mitten av 90-talet. Nu återkommer Sveriges största rockband till Peace & Love.
Bandet har under hösten repat in nya låtar och varit i Frankrike för att spela in albumet.
– Vi ville göra en samling sånger där bara de bästa melodierna platsade. Stolt, hoppfullt och befriat (nåja, nästan) från självömkan. Vi ville åter igen använda oss av den enhet vi är när vi spelar magiska låtar tillsammans i ett rum. Ni kommer att älska det, säger Kent själva.

Slog igen 1995
Kent bildades 1990 och "Jag är inte rädd för mörkret" blir deras tionde studioalbum. De har vunnit otaliga utmärkelser och priser.
– Kents stora genombrott ägde rum på Lollipopfestivalen 1995. Några från Peace & Love-gänget var där och tappade helt hakan. De är fortfarande en av de mesta svenska liveupplevelserna, deras två tidigare spelningar på Peace & Love har varit enorma och vi ser mycket fram emot dem i sommar, säger presschef Ronny Mattsson.

842 älskar detta Dela artikeln

Kommentera