The Ark släpper live-dvd
Foto/Grafik: Pressbild

The Ark släpper live-dvd

Publicerad den 11 december 2011 kl. 19:11 av Fredrik Carlsson
Reportage. I februari släpps en live-dvd med The Arks sista spelning på Peace & Love i somras. Bandet spelade redan på den första upplagan 1999. - Fansen har efterfrågat detta länge så nu känns det rätt att de äntligen får en dvd, som sammanfattar vårt avskedsår, säger Martin Axén från The Ark.

The Ark har genom åren spelat hela sex gånger på Peace & Love, första gången 1999, som var startåret för Peace & Love. Sedan dess har både The Ark och Peace & Love blivit två av sina branschers mest framgångsrika och populära aktörer inom respektive områden. Under året som gick avslutade The Ark sin karriär med ett avskedsår där en av de största spelningarna var på Peace & Love inför en publik på mer än 30 000 personer.

Sista konserten var magisk
Sommarens spelning gjordes tillsammans med stråkensemblen Dalasinfoniettan, vilket satte en unik och stämningsfull prägel på hela konserten.
– Äntligen släpper vi en live-dvd! Det är något som varit efterfrågat under många år och känns som ett givet sätt att avsluta vårt avskedsår med. Konserten är en av våra absoluta höjdpunkter, ett unikt samarbete med Dalasinfoniettan där vi under en magisk kväll sammanfattar vår karriär inför mer än 30 000 personer på 2011 års Peace & Love, säger Martin Axén från The Ark.
– Det här är en perfekt julklapp med ett av landets mest egensinniga och populära band, säger presschef Ronny Mattsson.


FAKTA
De som köper biljett till Peace & Love erbjuds rabatterat pris. 10 procent av intäkterna av dvd:n går till Barncancerfonden. Peace & Love har tidigare släppt live-dvd:s med Håkan Hellström och Sugarplum Fairy, från deras spelningar på festivalen. Dessa dvd:er har tillsammans inbringat över 40 000 kronor till Barncancerfonden. Håkan Hellströms var en de mest sålda svenska live-dvd:erna i december 2009.

1494 älskar detta Dela artikeln

Kommentera