Petter ger fansen jubileumssajt
Foto/Grafik: Johannes Lagtun

Petter ger fansen jubileumssajt

Publicerad den 2 december 2008 kl. 19:11 av Fredrik Carlsson
Musik. Urspårade spelningar, klassiska klipp och avslöjande intervjuer. Under de närmsta veckorna presenterar Petter smaskiga detaljer för sina fans och visar upp godbitar från sina tio år som artist på sajten mtv.se/petter.
Petters första succéskiva ”Mitt sjätte sinne” slog ner som en bomb och sedan dess har intresset för svensk hiphop varit konstant.
- Nu är det tio år sedan jag släppte första skivan och det känns märkligt. Inom de flesta musiksgenrer är tio år ingenting, men för mig som rappare är det ett gigantiskt steg. Jag är fortfarande kvar i hiphop-eliten och ni lär se mig ett bra tag till, säger han.

Guldgruva för hiphopfans
På sajten avslöjas varför Petter blir inlåst på en toalett i programmet Morning Glory, 2001. Besökarna får även hänga med backstage innan en spelning och se vad som hände den gången Petter slog sig blodig under ett gig. Sidan kommer att hållas öppen fram till mitten av december. För svenska hiphopfans finns här en guldgruva med mängder av opublicerat material och ännu icke visade videoklipp exklusivt för besökare på mtv.se/petter. Även Majestic Flow kommer ha en blogg på sajten där svensk hiphop kommer att vara i fokus och svenska huvudpersoner inom genren blir intervjuade.FAKTA

Petters karriär:
- Första skivan ”Mitt sjätte sinne” släpptes 1998.
- Genombrott med låten ”Mikrofonkåt” och ”Vinden har vänt”.
- Drev det egna skivbolaget Bananrepubliken mellan 1999-2001.
- Han har släppt sex fullängdsalbum och haft ett flertal sidoprojekt och samarbeten med andra artister.

mtv.se/petter
805 älskar detta Dela artikeln

Kommentera