Eric Amarillo släpper album
Foto/Grafik: Pressbild

Eric Amarillo släpper album

Publicerad den 22 september 2011 kl. 20:08 av Fredrik Carlsson
Reportage. I mitten av oktober släpper multiinstrumentalisten, låtskrivaren och artisten Eric Amarillo sin självbetitlade solodebut. Ett album bestående av elva låtar som vänder ut och in på begreppen pop –och dansmusik.

I sommar har alla hört Eric Amarillos fråga om de vill ligga med honom. En fråga han ställde till hela norden i sommarens låt ”Om Sanningen Ska Fram”. Låten som dominerat topplistor, dansgolv och radio hela sommaren.
 DJ:n, producenten och låtskrivaren Eric Amarillo ligger bakom ett antal dans -och klubbhits. Han har turnerat världen runt som DJ och som en av två medlemmar i house-duon ”The Attic” under flera år.

Producerar allt själv

Som klassiskt skolad, med studier på Kungliga Musikhögskolan i både komposition och som musiker, har Erics karriär varit allt annat än förutsägbar. Den har snirklat sig fram med ständiga kast i genres och utan rädsla för att pröva nya uttryck. Han skriver, producerar och spelar alla instrument själv på sina produktioner och anser att konst, musik eller lyrik måste komma från en och samma avsändare om den ska vara solid och ärlig.

Ville aldrig provocera
Nu släpper Eric en skiva med svenska texter. Han tar med sin ärlighet och okomplicerade popmusik ut från klubbvärlden till en större publik. De svenska texterna på albumet är raka, ärliga bekännelser och betraktelser av vår samtid. Han skriver om singelliv i stan, nätsurfande dejting-junkies och svär över kärlek som rinner ut i sanden. ”Om sanningen ska fram” provocerade många med sin direkta fråga, men Eric själv säger att han aldrig hade för avsikt att provocera.
- Jag gick fett in i väggen efter allt turnerande i klubbmiljö med riktigt osunt liv. Jag behövde både mental och fysisk rehab och började en natt på akuten att skriva av mig mina tankar.

Toppat alla listor under sommaren
I sommar har Eric Amarillo toppat listorna som Sveriges flitigast turnerande artist, och har redan nya planer för nästa turné. I höst sätter han upp en ny show som speglar kameleonten i honom. En live/DJ-show med två extra musiker. Energin från dansmusiken och klubb-viben ska finnas kvar. Han önskar en dansande publik som går hem och lyssnar och funderar på texterna han skrivit en gång till.


FAKTA
Det självbetitlade albumet ”Eric Amarillo” släpps den 19 oktober 2011. Och det här, det är bara början på den nya Eric Amarillo.

820 älskar detta Dela artikeln

Kommentera