Esprit loves Woollrich originaltyg
Foto/Grafik: Pressbild

Esprit loves Woollrich originaltyg

Publicerad den 19 september 2011 kl. 19:55 av Micela Danielsson Lundin
Produkter. De svenska storheterna Jan Nord och Jörgen Andersson har tidigare lyft varumärket Esprits damplagg till en ny nivå med limited editions på internationell nivå. Nu är det äntligen killarnas tur och vad som presenteras denna gång paketeras i Esprit Perfect Four Limited edition.

I oktober lanseras den nya kollektionen som är resultatet av ett internationellt samarbete mellan Esprit och Woolrich. Resultatet kan beskådas i fyra herr-jackor tillverkade i Woolrichs omtalade ulltyger med en kvalitet som heter duga. Plaggen ger en modern passform i kombination med de klassiska tygerna och kommer givetvis att säljas i en begränsad upplaga i utvalda Esprit butiker världen över.

Jackornas mångsidighet
Esprit Men har nu tolkat ullens härkomst och skapat koniska ytterplagg i form av en lumberjacka som kännetecknas av märkets röda rutor, men också av en rutig cabanversion, en enfärgad fältjacka med krage i fuskpäls och en fodrad skjortjacka. Jackornas mångsidighet gör att de utgör en bra bas för en moderiktig outfit. De specialdesignade jackorna kommer att få extra utrymme online samt i sociala medier.

FAKTA
Woolrich grundades år 1830 av John Rich i Pennsylvania och är det
äldsta och mest kända ullspinneriet i USA. Märket har alltid
associerats med egenskaper som autenticitet och traditionellt hantverk.
Esprit grundades år 1968 på USA's västkust och kännetecknas av sin
kaliforniska känsla och avslappnade attityd. Med "The perfect four"
fortsätter Esprit en tradition av innovativa och banbrytande,
okonventionella projekt.

6279 älskar detta Dela artikeln

Kommentera