Lisa Miskovsky ställer upp mot barnfattigdom
Foto/Grafik: Pressbild

Lisa Miskovsky ställer upp mot barnfattigdom

Publicerad den 28 augusti 2011 kl. 21:07 av Fredrik Carlsson
Reportage. I fredags presenterades den första låten till Rädda Barnens BLACK, en kampanj för att uppmärksamma barnfattigdom och dess direkta konsekvenser. ”We Want To Be Loved” är skriven och framförd av Lisa Miskovsky.

- Låten är en berättelse om det jag sett när jag varit ute och mött barn i utsatta situationer, säger Lisa Miskovsky.
BLACK, en synonym för att inte ha pengar, är en kampanj i Rädda Barnens arbete för att lyfta frågan om barnfattigdomen i Sverige. Syftet är att belysa dess direkta konsekvenser för barnet. BLACK inbjuder barn och ungdomar att författa texter om fattigdom, där sedan några av texterna tolkas och framförs av Sveriges artiststall - låtarna kommer att ges ut löpande under året.

Ville vara med i kampanjen
- Det är viktigt att öka medvetenheten om barns situation här i Sverige. Att inte ha råd att äta sig mätt, ha vinterkläder och att kunna delta i skolans aktiviteter är oacceptabelt. Jag ville vara med i BLACK-kampanjen för att jag tycker det finns alldeles för många som inte är medvetna om att barnfattigdom i Sverige faktiskt existerar, fortsätter Lisa Miskovsky.
- Det är med stolthet vi presenterar Lisa Miskovsky. Hon bär ett äkta engagemang för frågan och är utöver det en fantastisk artist, säger Jessica W Sandberg, kampanjledare för barnfattigdom på Rädda Barnen.

 

978 älskar detta Dela artikeln

Kommentera