Höstens sko- och väsktrender 2011
Foto/Grafik: Pressbild

Höstens sko- och väsktrender 2011

Publicerad den 23 augusti 2011 kl. 20:52 av Fredrik Carlsson
Produkter. Tanken att det var bättre förr har oss i ett fast grepp, gamla skogodingar återuppstår i en ny skepnad där originaldetaljer är viktiga för looken. På materialsidan dominerar mjukt skinn och mocka. Sammet, lack och blankt skinn finns både till vardagsmodeller och festskor/accessoarer.

Med inspiration både från den Sydamerikanska cowboyen och äventyraren dominerar också bruna nyanser i form av slitna läderboots eller rejäla vandringskängor. Med hösten kommer också en färginspiration som ger oss en blandning av både mönster och färger.

SIMPLICITY - Modern retro, kan låta motsägelsefullt, men det är precis vad det är, vi hämtar stil influenser från till exempel ett tidigt sextiotal och omtolkar till nya varianter. Här finns till exempel 60-tals inspirerade väskor i skinn, med portföljen i fokus . I temat återfinns en hel del klassiker på skosidan från det tidiga sextiotalet, som ökenkängor och brouges. Mjuka låga skomodeller lånas in från gamla gymnas- tikskor, som normalt brukar vara i tyg, men som i mocka eller mjukt skinn ser häpnadsväckande nya och eleganta ut.

HIGH ALTITUDE LEGENDES - Temat handlar om äventyraren. Bergsvandrare i grova kängor, eller piloten med referenser till klassiska flygvapenplagg och accessoarer. Flygarmössor, pilotglasögon samt kängor och boots i patinerade skinn i kombination med kanvas. Andra vintersporter som skidåkning med inspiration från 50talet där pjäxliknande kängor står för fokus modellen. Kängor och boots är stapelvara, gärna med ett varmt fårskinnsfoder och iögonfallande snörning och spännen. Scooterkängan får en revival med sin räfflade gummitäckta tå och sula. Mönsterbilden är skogshuggarrutig och i övrigt enfärgad med avvikande färg på detaljer. 

GAUCHO - Den Sydamerikanska cowboyen har givit inspiration till detta tema. Mjuka slokhattar i filt, stora ponchos och patinerade boots med kapade skaft. Mjukt tvättade skinn på kängor, låga knytskor, loafers och väskor. Vintage look på portföljer och crossoverbagen i amerikansk farmarstil som skall hänga långt ner på höften gäller för både dam och herr. Skomodellerna är kängor, en slätare variant av cowboy- boots, chelseaboots och låga knytskor.
 
En randig sula eller ett par snören med en mix av färger och mönster gör att skorna sticker ut och får ett ofrånkomligt fokus. Colourblockings är ett sätt att få känslan av kollage. Här mixas även material som t ex mocka, filt, canvas, präglats skinn och slätt skinn. 

6323 älskar detta Dela artikeln

Kommentera