Lazee rockar vidare
Foto/Grafik: Johannes Lagtun

Lazee rockar vidare

Publicerad den 18 november 2008 kl. 19:41 av Lucie Nilsson
Reportage. För Mawuli Kulego mer känd under artistnamnet Lazee har musikintresset kommit på köpet då pappan var deejay och musiken blev ett naturligt inslag i hans liv. Nu ska rapparen erövra Europa med sin musik.
På senaste skivan "Setting standards" samarbetar Lazee med namn som Million Stylez, Salem Al Fakir, Charlie King och självaste Fred Durst från Limp Bizkit. Privat lyssnar Lazee på allt möjligt; hip-hop, rnb, reggae, house.
- Så länge det är bra musik spelar genren en mindre roll, säger han.
Tonåren i London har onekligen satt sina spår då Lazee växlar kvickt mellan det svenska och engelska språket när vi pratar. Och uppväxtåren på brittiska öarna har haft ett stort inflytande på Lazee och har även format honom till den artist och människa han är idag.
- Man lär sig så oerhört mycket om andra kulturer där, inspirationen är verkligen på topp. Stockholm som musikstad är definitivt också att räkna med. Det finns mycket talang här. Folk jobbar väldigt hårt, fortsätter Lazee.

Allt är Fantabolous
Vid sidan av musiken driver Lazee ett produktionsbolag tillsammans med gamla vänner som går under namnet Fantabolous. En unik klädlinje är också kopplad till märket. Tanken med Fantabolous är att det ska vara en hel livsstil.
- Allt som vi gör är Fantabolous, fyller Lazee i.
Inspirationen finns överallt.
- Det kan vara denna intervjun med dig, livet i allmänhet liksom. Jag uppskattar varje dag som går, fortsätter han.
Nästa steg är en promotionsturné i Europa. England och Frankrike närmare bestämt. Det långsiktiga målet är att bli nummer 1 överallt.
- Än har ni inte hört det bästa från Lazee.


FAKTA
Namn: Mawuli Kulego – Morton
Ålder: 23
Bor: Stockholm
Musikalisk förebild: Bob Marley
lazeeonline.com

981 älskar detta Dela artikeln

Kommentera