Lundell bjuder på två livealbum
Foto/Grafik: Pressbild

Lundell bjuder på två livealbum

Publicerad den 18 maj 2011 kl. 20:32 av Fredrik Carlsson
Musik. Lundell har utan tvekan varit en av de hårdast arbetande liveartisterna i det här landet de senaste 30 åren. Den 22 juni släpps två album som var för sig visar upp två kontrasterande sidor av liveartisten Ulf Lundell.

”Roskilde Orange Stage 2 juli 1999” är en länge omtalad inspelning gjord av Danmarks Radio från Roskilde festivalen 1999 med Ulf Lundell. Klockan har redan passerat midnatt och REM har nyligen avslutat sin konsert och lämnat över Roskildes enorma oranga scen till Lundell och hans band. Det blir en minnesvärd natt med en elektriskt laddad artist som inför ett entusiastiskt folkhav bl.a bjuder på en av de mäktigaste allsånger av ”Hon gör mig galen” som någonsin hörts på en Lundell konsert.  Bandet som den här sommaren består av fyra musiker, Janne Bark, Magnus "Norpan" Eriksson, Jerker Odelholm och David Nyström sprakar av energi. Danmarks Radios eminenta mix har lämnats orörd, det här hände då och nu, en oförfalskad pärla med all nerv och energi intakt. 

Drog storpublik och hyllades
I skarp kontrast mot Roskilde möter vi Lundell i en helt annan form på albumet ”Unplugged Solo”. Hösten 2008 ställde han sig själv inför en ny utmaning och satte upp turnén ”Unplugged”. En konsert där han framförde sina låtar i akustiskt avskalade versioner, dels med band och dels ett längre set helt ensam på scén. Turnén drog storpublik och hyllades av kritiker och har blivit en av hans mest uppskattade turneér på senare tid. Den här CD:n består enbart av låtar hämtade från solo delen av konserten. Det är 14 låtar i sin allra mest avskalade form, enbart Lundell ensam på scen med gitarr och munspel. Klassiker som ”Den vassa Eggen”, ”Danielas hus”, ”En fri man i stan” och sentida favoriter som ”Diamanter” och ”Venus & Jupiter” kommer i ett helt annat ljus där texten och rösten står i fokus.
 
FAKTA
(”Roskilde Orange Stage 2 juli 1999” släpps som dubbel CD i digpak samt vinyl, ”Unplugged Solo släpps även den i digipak som enkel CD och på vinyl.)

728 älskar detta Dela artikeln

Kommentera