I'm From Barcelona exklusivt på Pitchfork
Foto/Grafik: Pressbild

I'm From Barcelona exklusivt på Pitchfork

Publicerad den 24 februari 2011 kl. 18:48 av Fredrik Carlsson
Musik. Nyligen var det premiär för nya singeln ”Get In Line” på den allra inflytelserikaste musiksiten Pitchfork. Och låten kunde laddas ner över hela världen. I USA kommer I’m From Barcelona släppas på den prestigefyllda labeln Mute. I Sverige ser vi fram emot Sveriges största bands tredje album ”Forever Today” den 23 mars.

Något händer när vi ses. För att försöka fånga detta på band spelade vi in denna nya skiva live i studion. Inga konstigheter, bara att trycka på rec och räkna till fyra! Första sessionen var i Svenska Grammofonstudion i Göteborg, där vi bodde och spelade ihop under fem dagar. Det blev en intensiv blandning av matos, luftmadrasser och euforisk pop. Efter det åkte vi till Varberg och restaurangen Majas vid Havet. Medan vi spelade in kunde vi se surfarna som försökte besegra vädrets makter utanför. Forever Today handlar om hur det är att vara 20 personer som delar en liten yta och en stor dröm. I vår är det planerat 29 spelningar mellan 7 april - 4 juni, varav Paris, London och Berlin är att nämna några.

Sveriges största band
Med sina euforiska allsångsrefränger och många medlemmar har I'm from Barcelona bevisat att less inte alltid är more. Historien börjar sommaren 2005, när Emanuel Lundgren bestämmer sig för att ägna sin semester åt att spela in poplåtar. Han samlar alla sina vänner i Jönköping och har plötsligt startat Sveriges största band. En spelning blir snart två, och bandet blir en kringresande fest.

Mest spelade låten i P3
Våren 2006 släpper de sin första EP "Don’t Give Up on Your Dreams, Buddy!” och kort därpå debutalbumet ”Let Me Introduce My Friends”. Låten "We're from Barcelona" blir en av P3s mest spelade låtar och videon (regi av Andreas Nilsson) blir snabbt en YouTube-succé. Bandet blir utnämt till årets nykomling i P3 Guld samma år. Musiken sprider sig snabbt utanför landets gränser och I'm from Barcelona blir snart ett erfaret liveband.

Turnerat världen runt
I'm from Barcelonas spelningar är en födelsedagsliknande explosion, och det är ofta svårt att se var bandet slutar och publiken tar vid. De har spelat på festivaler som Lollapalooza, Coachella, Roskilde and Eurockéennes, och för fulla hus i Paris, London, New York, Los Angeles and San Fransisco (på legendariska klubbar som La Cigale, Bataclan, Koko, McCarren Pool and El Rey) Låtarna har kunnat höras i tex "How I Met Your Mother", "Grey's Anatomy" och "Yo Gabba Gabba".


FAKTA
På andra skivan ”Who killed Harry Houdini?” (2008) blandades den optimistiska poppen upp med stråk av melankoli, och 2010 släpptes massiva "27 Songs from Barcelona" som en limiterad trippelvinyl.

782 älskar detta Dela artikeln

Kommentera


syigbgad den 1 mars 2011 kl. 00:40
w7yhn7 <a href="http://aqewrywmzjlz.com/">aqewrywmzjlz</a>, [url=http://wpchsxrxdroh.com/]wpchsxrxdroh[/url], [link=http://lgysflfwwbvz.com/]lgysflfwwbvz[/link], http://hywlnwkkcags.com/