Micela: Gubbrock och pojkrock till finalen
Foto/Grafik: Pressbild

Micela: Gubbrock och pojkrock till finalen

Publicerad den 20 februari 2011 kl. 16:19 av Micela Danielsson Lundin
Krönika. Linköping bjöd upp till melodifestivaldans och pulbiktrycket verkade vara det bästa hittils. Stora jubel, ultraturbo på ballongerna och rejäla applåder. Dessvärre var inte startfältet lika hett som de hippa åskådarna.

Linda Lambretta Sundbladh bjöd på bubbelgumspop i svart och rött. Från pistolhot till tandställning sjöng hon "lucky you" iförd silverpjucks. Dessvärre blev det ingen favorit i repris med gylleneskor från Herreybrödernas tid.

Fredrik Kempe och Christer Björkman må vara det mest melodifestivalaktiga vi har. Kempes låtar är alltid pampiga och vackra men Simon Forsberg blev dessvärre en vacker kopia av Peter Jöbacks imitation till Alladin. Inte tråkigt alls, bara inget nytt.

Det har varit mycket snack om hur Marie Sernholt skulle passa över till sin forna
A-teenskollega Sara Lumholt. Men inga agg svävade i luften och Sarahs framträdande och låt var egentligen riktigt bra. Det var bara ett problem - rösten höll inte i de låga partierna. Så dessvärre blev hon sin egen "enemy" istället.

Från ingenstans dök de hederliga Blekingemännen upp i femtiotalsoutfit och frisyrer från dåtid. The Playtones var en gubbrock med frisk fläkt i den annars hederliga melodifestivalgenren och så fort de satte sin första ton visste vi att det luktade final.

Shirleys Angels saknade både änglavingar och ängladust. Gruppen med heta mammor var klart en stor publikfavorit. Men mina personliga erfarenheter av den röda trioledaren är dessvärre inte bra. Det gör att hon direkt tappar trovärdighet och klass.

En av kvällens snyggaste nunor tillhörde Sebastian Karlsson. Charmen i ögonen var kvar och det gladde mig att han fortfarande kan charma brallorna av mammorna hemma i tv-sofforna. Lika bra som charmen var hans bidrag och det borde egentligen gått direkt till final. Kanske var det vildvittrorna från Ronja i bakgrunden som skrämde tittarna?

Vi förväntade oss färgsprakande show med rejäla takter per minut. Istället fick vi en mjölkvit klänning på en vacker flicka. Någonstans i melodifestivaldrömmarna måste Sara Varga tappat sig själv? Världens coolaste och snyggaste DJ var en vanlig söt tjej i vitt. Helt obegripligt hur hon kunde gå till andrachansen. Lika glad som hon var, lika besviken var jag över att den forna Sara var borta.

Sist men minst var kvällens andra vackra nuna redo att bjuda på dansshow och förra årets vattenkaos ersattes denna gång av glaskaos. Eric må inte vara världens bästa sångare, men däremot en av världens bästa entertainers. Hans pojkrock är rätt på alla sätt. Eric var väl värd en direktplats i finalen.
Frågan är dock om en vinst håller i större sammanhang?


FAKTA
Vidare direkt till final: Eric Saade och The Playtones
Vidare till andra chansen: Shirleys Angels och Sara Varga

9446 älskar detta Dela artikeln

Kommentera