Helena Josefsson - Kyss Mig
Helena Josefsson
Foto/Grafik: Pressbild

Helena Josefsson - Kyss Mig

Publicerad den 7 december 2010 kl. 19:41 av Fredrik Carlsson
Reportage. Efter år av körsång bakom namn som Per Gessle och The Ark och en stundande världsturné med Roxette är det dags för Helena Josefssons andra soloskiva och den första på svenska - betitlad ”Kyss Mig”. Albumet handlar om att inte glömma bort sig själv även när man älskar andra och att våga ta den obekväma vägen.

Tillvägagångssättet har enligt Helena varit lite annorlunda sedan debuten; ”Det har varit en spännande upptäcktsfärd att skriva det. Första gången på svenska, och första gången jag gjort musik i datorn. En ny värld har öppnat sej! Plötsligt kan jag visa mer av vad jag hör inuti huvudet, utan att bli begränsad av mitt pianospel. 

Succé utomlands
Med sitt fransk-engelskspråkiga band Sandy Mouche har Helena gjort skivor som släppts i Sverige, Japan, Australien och Frankrike. Detta har lett till konserter i bl a Paris, Polen och Schweiz. Låten ”Spiderweb Suit” kom med i långfilmen ”New York Waiting”. Solodebuten från 2007 tog henne bland annat till Berlin, och låten ”Where does the unused love go” var med som soundtrack till TV-serien ”Mia & Klara”.

Skivan handlar om livets förändring
Albumet handlar också om att bli mamma och hur allting runt omkring en förändras då.
- Sedan jag blivit mamma känns det som om allt börjar om från början. Det är som om jag föddes till en ny värld själv. Nu har vårt nya liv börjat och vi har fått lära oss allt från grunden. Kan man älska någon för mycket? Hur blir man en familj? Och när ska man hinna allt? Min lilla pojke gör mej så väldigt glad varje dag!
- Så en dag vaknade jag och märkte att jag tacksamt glömt bort mej själv. Jag har slutat att imponera på mej själv har jag märkt. Har glömt bort vad jag själv har att vara stolt över. Har till och med glömt bort min musik och min röst. Det var skönt att gömma sej bakom honom, att slippa sej själv ett tag. Men det håller inte. Musiken måste få vara med så att jag blir jag. Producenten Christoffer Lundquist och jag ville gå bort från våra upptrampade stigar. Ha det lite obekvämt, långt bort från säkra kort, säger hon. 


FAKTA
Helena är dessutom aktuell med en huvudroll i musikdokumentären ”Jag är min egen Dolly Parton” med biopremiär i mars.
Singeln ”Nån Annanstans, Nån Annan Gång” kan höras på P4 nu!
Diskografi:
2004: Sandy Mouche ”White Lucky Dragon”
2006: Sandy Mouche ”…and poems for the unborn”
2007: Helena Josefsson ”Dynamo”
2011: Helena Josefsson ”Kyss Mej”

1220 älskar detta Dela artikeln

Kommentera