”Låten är terapi för mig”
Foto/Grafik: Pressbild / Johannes Lagtun

”Låten är terapi för mig”

Publicerad den 24 oktober 2008 kl. 17:39 av Fredrik Carlsson
Reportage. För många blev han känd i våras genom sitt deltagande i Melodifestivalen som slutade med en sjunde plats. Men skrivandet och musikintresset har funnits där sedan länge och nu släpper han snart sin första singel ”With or Without You” som är en personlig historia om känslor . - Det är kärlek utifrån mitt perspektiv, säger Mickey Huskic.
Musikintresset började redan tidigt i skolan och var mest inriktad på hårdrock i olika band. När Mickey Huskic gick musikestetisk linje på Heleholmgymnasiet i Malmö fick han tillfälle att ytterligare lära sig och fortsätta förkovra sig i sin dröm att bli musiker. Och på den musikestetiska linjen hade han sällskap av många talangfulla musiker.
- Mina klasskamrater var Frida, Sanna Nielsen, Anderz Wretov(låtskrivare) och även Lilleman har gått där, säger han.

Numera lugn musik
Nu sen en tid tillbaka har musikutövandet gått från hårdrock till lite mer lugn musik.
- Efter ett tag tappade jag lusten att vråla. Coolade istället ner mig och började lyssna på lite mjukare mer mogen musik. Fortfarande lyssnar jag på hårdrock, men har inte energin kvar att spela säger han.
Sen har Mickey fortsatt att skriva låtar i lugnare tappning och skapandet beskriver han som någonting som bara kommer ur honom.
- Jag behöver aldrig tvinga fram min musik utan det bara finns där och då måste jag få det ur mig och ner på papper. Sen har jag alltid skrivit på engelska för det passar mitt material bäst.

All fokus på “With or Without You”
Efter att han under många år skickat in bidrag till Melodifestivalen kom han med i våras med låten ”Izdajice”. En låt som var tänkt på engelska.
- Det blev lite originellt för jag var den första som sjöng på bosniska i Melodifestivalen. Christer Björkman ville att jag skulle framföra den på mitt modersmål, men jag ville hellre sjunga på engelska. Men trots det var upplevelsen häftig och jag har skapat många viktiga kontakter för min karriär.
Resultatet blev en sjunde plats och deltagandet gav mersmak, men nu är det singelsläppet med nya ”With or Without You” som gäller. Och innehållet är mycket hjärta och smärta.
- Låten är väldigt personlig och känslig, jag vill att alla ska tolka den själv. Den beskriver helt enkelt kärleken utifrån mitt perspektiv, säger han.
Releasedatum för det resterande albumet är inte satt än, eftersom all fokus och promotande gäller för den kommande singeln, men de totalt 11 låtarna är viktiga för Mickey.
- Resten av skivan är väldigt utlämnande. Låtarna är terapi för mig och förhoppningsvis kommer det ut någonting gott av dem, säger han.
Fresh Magazines läsare kan i vår webbtv se videon till Mickey Huskic nya låt ”With or Without You”, där han tagit hjälp av videoproducenten Christoffer Sahlgren som bl a jobbat med artister som Ola, Danny och Erik Segerstedt.


FAKTA
Namn: Mickey Huskic
Ålder: 27
Bor: Växjö
Aktuell: Med singeln With or Without You
MickeyHuskic.se
969 älskar detta Dela artikeln

Kommentera