Hindi Zahra - äkta melodisk intimitet
Foto/Grafik: Pressbild

Hindi Zahra - äkta melodisk intimitet

Publicerad den 13 oktober 2010 kl. 18:10 av Fredrik Carlsson
Musik. Hindi Zahra, marockansk jazzsångerska som flyttade med sin familj till Paris när hon var tretton år. Nu är hon aktuell med sitt debutalbum Handmade som bland annat innehåller låten Beautiful Tango och bemötandet från fansen runt om i världen var monumental; en supersuccé.

Hindi Zahra har snabbt tagit klivet in i den musikaliska världseliten. Med sin röst som är både öppen och inbjudande, men samtidigt hemlig och beslöjad, lockar hon obevekligt lyssnaren in i sin musikaliska värld. Nyligen besökte hon Sverige och framförde låten Beautiful akustiskt hos Skavlan inför sina svenska fans. 

Inspiration från Paris

Hindi Zahra kommer från en berberfamilj i Marocko, men har sedan länge Paris som hem och musikalisk inspirationskälla.  Efter många år i skuggan av andra träder hon nu fram som soloartist, och första plattan ”Handmade” kom nyligen ut på legendariska skivetiketten ”Blue Note”. Det blev en omedelbar succé!

Polare med Norah Jones
Hindi Zahra rör sig i ett myllrande musikaliskt landskap av vokaljazz, akustisk pop, modern soul och blues med nordafrikansk färg. Ibland går tankarna till en Billie Holliday, eller en John Lennon eller Manu Chao. Men kanske i synnerhet till hennes skivbolagskompis Norah Jones. Här finns ett tydligt musikaliskt släktskap. Och det handlar inte bara om den melodiska intimiteten och den oemotståndliga förmågan att bjuda in lyssnaren. Det handlar om det där som kan kallas äkta, det som gör att man utan att tveka kan säga att något är bra. Hindi Zahra har just detta, det oförställda och genuina. Hon vågar och hon berör.

782 älskar detta Dela artikeln

Kommentera