Chokladfestival 2010
Foto/Grafik: Pressbild/Kristoffer Svanmark

Chokladfestival 2010

Publicerad den 10 oktober 2010 kl. 13:22 av Micela Danielsson Lundin
Reportage. Helgen den 15-17 oktober är det åter dags för Chokladfestivalen i Stockholm. Kunniga chokladtillverkare, chocolatierer och konditorer intar Nordiska Museets vackra hall för att visa det senaste inom kvalitetschoklad.

Det är nionde året i rad som chokladinspiratörer intar den vackra salen och visar upp och säljer det senaste inom choklad.
Till försäljning finns allt från praliner, chokladkakor och fantastiska bakverk.

Chokladscen kröner vinnare
I årets program finns ett flertal återkommande aktiviteter, men även några nyheter. Nytt för årets festival är konditoritorget med chokladscen, där proffsen lär ut sina tips medan andra arbetar med choklad varje heltimme under lördagen och söndag. Även de med stor passion för choklad intervjuas och delar med sig av sina erfarenheter av den mörka godisskatten. Likt andra år skall även tävlingsdeltagare koras i Årets Konditor, Årets Hemmakonditor samt skall Kladdkakeracet få sin vinnare. Tävlingen där baksugna barn mellan 10-14 år tävlar om det bästa receptet på kladdkaka.

Chokladskola och chokladkonst
Chokladjätten Anthon Berg bjuder under festivalen in till sin Chokladskola. Ecuadors ambassad visar choklad från hemlandet och det ställs ut konditorkonst utöver det vanliga.
Sockerbagare med sockersötskänsla gör magiska skulpturer där 80 % av skapelsen består av choklad och resterande 20 av andra ätbara material som nötter eller nougat.

1090 älskar detta Dela artikeln

Kommentera