Tinie intar hiphopvärlden
Foto/Grafik: Pressbild/Kristoffer Svanmark

Tinie intar hiphopvärlden

Publicerad den 23 augusti 2010 kl. 18:45 av Sandra Lindqvist
Musik. Han är rapparen från södra London med stark direktion och skönt beat. I höst släpper han sin debutskiva ’Disc-Overy’. - Om du hört mina tidigare låtar och vet vad som väntar har du fel, säger Tinie Tempah.

En låt som garanterat kommer spelas på Sveriges alla dansgolv är ’Pass out’ och den sjungs av hiphopnykomlingen från södra London; Tinie Tempah.  Hiphop handlar allt som oftast om bling-bling, dyra bilar, lättklädda brudar och pengar i omåttliga mängder. Tinie Tempah vill genom sin musik lyfta fram de finare sakerna i livet som framgång kan erbjuda. Dessutom får lyssnarna en uppriktig inblick i hans barndom.

Toppat Englandslistan
- Jag vill bara att folk ska förstå att jag är en ung kille som försöker leva ut sin dröm. Jag är en genomsnittlig, vanlig kille från södra London, men samtidigt vill jag ha allt – och jag ska göra allt som står i min makt för att se till att det händer, säger Tinie Tempah.
Redan nu så har Tempah’s ’Pass out’ toppat Englandslistan och 2010 ser ut att bli ett fenomenalt år för rapparen. Han har lovordats av såväl MTV som The Telegraph och News of the world och av hans kamrater anses han vara en mycket intelligent och företagande människa.

Samarbete med bl a Kelly Rowland
Tinie Tempah’s debutalbum heter ’Disc-Overy’ och den släpps 4 oktober.
Plattan innehåller samarbeten med en rad kända namn som Ellie Goulding, Kelly Rowland, Swedish House Mafia och Al Shux (Jay-Z’s Empire state of mind).
- Om man lyssnat på ’Pass out’ och tror sig veta vad ’Disc-Overy’ kommer bjuda på så misstar man sig helt, säger Tempah.
Låtarna på plattan symboliserar Tinie på olika sätt. ’Simply Unstoppable’ handlar om Tinies smutsiga rötter. Swedish House Mafia har skapat en obestridlig dansgolvshymn i form av ’Miami 2 Ibiza’, medan ’Naughty Boy’ levererar en ljuvligt ruvande pop. Och det är just vad skivan handlar om. Det ska vara dansvänligt, men samtidigt seriöst.
- Jag vill verkligen att folk ska inse att det här inte är ett skämt för mig. Nu är jag här och jag har fått en möjlighet att lyckas, berättar rapparen.

När debutskivan släpps, i början på oktober, kommer Tinie inte ligga på latsidan. Han kommer åka iväg på en turné – 17 spelningar. Alla konserter är i England och turnéplanen hittar du på hans hemsida www.tinietempah.com . 


FAKTA

Låtlista:
Intro
Simply Unstoppable
Pass out
Illusion
Just A Little (featuring Range)
Snap
Written In The Stars (featuring Eric Turner)
Frisky (featuring Labrinth)
Miami 2 Ibiza – Swedish House Mafia vs Tinie Tempah
Obsession
Invincible (featuring Kelly Rowland)
Wonderman (featuring Ellie Goulding)
Let Go (Emeli Sande)

 

 

839 älskar detta Dela artikeln

Kommentera


Bill den 24 augusti 2010 kl. 14:13
Tinie är bäst! Vem kan inte gilla hans musik?