Live-öppet från Rockbjörnen
Foto/Grafik: Pressbild

Live-öppet från Rockbjörnen

Publicerad den 18 augusti 2010 kl. 18:46 av Micela Danielsson Lundin
Musik. Den 17 augusti var det världspremiär för en helt ny interaktiv, digital livescen på aftonbladet.se. Målet med det nya konsertformatet är att efterlikna traditionella livespelningar där publiken skaffar sin biljett och får en bestämd plats. Bland artisterna som går att följa live fram till 25 augusti finns kända svenska namn som Robyn, The Ark och Salem Al Fakir.

Världsstjärnan Robyn är en av de som möter fansen i det nya forumet.
- Det är fantastiskt att jag kommer att kunna ha interaktiv kontakt med fansen under själva uppträdandet. Jag ser verkligen fram emot konserten, säger Robyn, som intar scenen den 24 augusti.
Utöver Robyns framträdande kommer ytterligare 5 andra artister att delta i det nya forumet.

Gå på gratiskonsert

Till varje konsert släpps 20 000 digitala gratisbiljetter, med vilka man sedan loggar in på arenan med. Platserna som tilldelas är personliga och påverkar således besökarnas placering i förhållande till scenen och de som hamnar närmst har exempelvis möjlighet att se konserten i HD-format. Rent tekniskt befinner sig artisterna i en studio där de sjunger sina låtar live framför en kamera och kan samtidigt följa sin publiks reaktioner via inkopplade datorskärmar. Studion är givetvis utformad som en stor scen med strålkastarljus och ljusspel och genom knappar på datorn kan publiken vara aktiva genom att applådera eller ropa något åt artisten.
- Det här är ett steg helt i rätt riktning och det känns skitkul att få vara med om det. Vi har mycket fans ute i världen och långt ifrån alla kan gå på våra vanliga konserter, så formatet är väldigt passande för oss, säger Samuel Giers. Han är bandmedlem i Mando Diao, som var först ut med att spela på den världsunika livescenen den 17 augusti.

Live-Löpet som framträdande formen också kallas pågår mellan den 17 och 25 augusti. Biljetterna är gratis och släpps på www.rockbjornen.se. Satsningen görs inom ramen för Rockbjörnen Live, Sveriges största musikpris, som från och med i år har ny inriktning med fokus på livemusik. Vinnarna, som röstas fram av folket, presenteras vid Rockbjörnenfesten som hålls den 1 september på Biskopsudden, Djurgården i Stockholm.


FAKTA
SPELSCHEMA
18/8 Eric Saade 21.00
20/8 The Ark 21.00
22/8 Salem Al Fakir 21.00
23/8 Ola 21.00
24/8 Robyn Tidpunkt ej klar
25/8 Anna Bergendahl 21.00

1113 älskar detta Dela artikeln

Kommentera