Klädernas trollkonst görs av Kim Hagelind
Foto/Grafik: Pressbild

Klädernas trollkonst görs av Kim Hagelind

Publicerad den 19 juli 2010 kl. 11:59 av Micela Danielsson Lundin
Reportage. Med inspiration från kroppens anatomi och konstvärldens magiska skapelser designar 23 åriga Kim Hagelind klassiskt vackra plagg som skiljer sig en skruv extra. 2010 nominerades han till Rookie Of The Year av Svenska Moderådet och han är en av de få som ger oss klassiskt, men skruvat.- Några fler siffror på prislapparna, men väl värt det.

I Kim Hagelinds damkollektion hittar vi cocktailklänningar där metervis av mjuka tyger över tunn tyll ringlar sig över kroppen likt en vacker boaorm, och med det sätter han ner foten i konsten att kunna förvränga kroppens former med sin lekfulla design. Och med alternativa material som säckväv, plastväv eller voluminösa klänningar genomsyras kollektionen av magi som bara kan uträttas med en magnifik trollstavsnål.

Funktionellt och andligt
Kim stoltserar också med fotsida kjolar med draperingar av det tyngre slaget samtidigt som de mjuka snitten får säga sitt. Vida haremsbyxor är ett plagg med två funktioner och kan också ta form till en kjol. Även enkla cardigans med partier uppbyggda av ståltrådar ger blicken av en förvirrad värld mellan konst och andliga vardagskläder.

Galenskap i stilfull design
För vackert stilistiska herrar erbjuds klassiska herrskjortor där skruven dragits ett extra varv med att kragen är vriden åt sidan och tröjor har från ingenstans fått tre ärmar. Det är med andra ord inget tvivel om att Kim Hagelind ifrågasätter våra klassiska klädkonventioner. Avantgardismen är en tydlig inspirationskälla, men även humoristiska inslag sätter sin prägel på hans fantastiska design. Flugor har skapats av blixtlås och traditionella knappar har blivit hundnosar, vilket påvisar att Kim är unik i sitt uttryck.

För både dam som herr

Hans unisexlinje består av klassiska chinos med reglerbar midja för att passa både dam som herr. Även cardigans och långa linnen i svart och beige finns med i linjen. Plaggen går i samma stil som herr- och
damplaggen, men de har flugit en bit ifrån det extra skruvade och är istället lite mjukare och mer down too earth och bärs lättare om man inte är ute efter mycket uppmärksamhet en kväll på stadens gator.

Kim Hagelinds design säljs enbart på beställning och sys på plats i hans ateljé i Stockholm.

 

1044 älskar detta Dela artikeln

Kommentera