Kate Tunstall släpper albumet Tiger Suit
Foto/Grafik: Pressbild

Kate Tunstall släpper albumet Tiger Suit

Publicerad den 7 juli 2010 kl. 12:41 av Sandra Lindqvist
Musik. Den skotske sing- and songwritern Kate ”KT” Tunstall utökar nu sin diskografi när hon i början på hösten släpper sitt tredje studioalbum Tiger Suit.

KT Tunstall beskriver sig själv som en bubblande sing- and songwriter med kinesiskt blod, ett skotskt hjärta, härliga benvärmare och ett coolt namn.
KT växte upp i universitetstaden St Andrew’s med vetskapen om att hon hade blivit adopterad vid födseln.
- Jag växte upp med tanken att jag tidigare kunde ha haft en miljon olika liv. Det gör ens liv mer mystisk, säger sångerskan.

En stjärna födds
En ung KT Tunstall hittade till musiken via hennes storebror som var förtjust i metal. Hon kunde sitta utanför hans stängda dörr och spela in musiken, och det var i den stunden som en framtida stjärna föddes för i och med detta började hon plinka på pianot för att sedan börja spela flöjt. Sida vid sida började också hennes sångröst gradvis att utvecklas och Tunstall hade inte vilken lärare som helst.
- Jag är övertygad att jag lärde mig att sjunga när någon gav mig en Ella Fitzgerald-kassett – hon blev min sånglärare.

Personliga sånger
I tonåren började KT skriva hennes egna låtar och när hon var 16 år hittade hon sin idag bästa vän; gitarren.
Tunstall debuterade 2004 med albumet Eye To The Telescope som beskrivs av henne själv som de kreativa konsekvenserna av fantasin.
- Mina sånger besiktigar och upptäcker specifika känslor eller situationer eller berättelser, ungefär som en konversation mellan mig och en annan person, säger KT Tunstall.

Samarbete med Aguilera och Stefani
KT Tunstall en stjärna som växer sig större och större, världen över. Den 29 september släpper hon sitt tredje studioalbum som kommer heta Tiger Suit. Titeln är inspirerad av en dröm hon har och musiken på plattan beskrivs som natur-techno eftersom att hon använder sig av biodynamiska instrument och elektroniska och dansvänliga texter.  Texterna är skrivna av Tunstall med hjälp från låtskrivare/producenter som Linda Perry (Christina Aguilera, Gwen Stefani, Britney Spears) och Greg Kurstin, men även hennes tidigare samarbetspartners Martin Terefe och Jimmy Hogarth.
- Jag vet inte exakt vad som drivit mig men jag har heller aldrig ifrågasatt det. Och jag aldrig haft en back-up-plan. Det här är mitt kall, berättar hon.
716 älskar detta Dela artikeln

Kommentera