FURTHER MED CHEMICAL BROTHERS
Foto/Grafik: Pressbild

FURTHER MED CHEMICAL BROTHERS

Publicerad den 6 juni 2010 kl. 21:36 av Micela Danielsson Lundin
Musik. Nu har fansen chansen att se sina idoler på scen igen - Chemical Brothers släpper den 9 juni sitt sjunde studioalbum och bjuder under sommaren på sin nya musik på festivaler runt om i Europa.

Förra året bjöd de två musikherrarna på fyra framträdanden mellan den 20 – 23 mars på Roundhouse, vilka såldes ut på rekordtid. Årets sommarturné är minst lika eftertraktad och kanske framförallt stoppet på Sonar Festival i Barcelona den 19 juni. Efter framträdandet kommer åtta av skivans låtar att släppas tillsammans med en tillhörande video på en specialutgåva på DVD genom iTunes. Filmerna sägs vara estetiskt tilltalande och gjorda för att matcha musikinnehållet.

Psykedelisk explosion
Further är musiksamlingen av närmre två decenniers psykedelisk explosion där Tom Rowlands och Ed Simons ger sin bästa version av sin egen melodiska förmåga. De två musikgenierna tar med lyssnarna på en musiktur genom fyra decennier av elektroniskt ljud och de har också planterat sian karaktäriserande elektroniska battlestrider in i den nya plattan, vilka de i sin tur har låtit mutera till ett vackert och helt nytt album.

Samarbete med klass
Skivan är också bandets första propra förhållande med det långa och visualiserande samarbetet med Adam Smith och Marcus Lyall, båda respekterade och högaktade inom film och TV. Adam har bland annat varit ansvarig för skapandet av det visuella för bandets spelningar sedan deras livedebut 1994.

 
FAKTA
The Chemical Brothers är den brittiska elektroniska musikduom som består av Tom Rowlands och Ed Simons. De är pionjärerna inom ”Big Beat” och slog igenom andra halvan av 1990-talet med skivan Dig Your Oen Hole.

650 älskar detta Dela artikeln

Kommentera