Hellström är tillbaka
Foto/Grafik: Pressbild

Hellström är tillbaka

Publicerad den 2 juni 2010 kl. 21:11 av Fredrik Carlsson
Musik. Fansen till en av 2000-talets i särklass största svenska artister har väntat. Och nu är den snart här, samlingsskivan med Göteborgs stolthet, Håkan Hellström. Det bjuds på 17 oförglömliga spår och under höstens turné gör Hellström fem unika jubileumsspelningar.

8 maj 2000. Det kan ha varit en helt vanlig dag. Det kan också ha varit en dag som förändrade några människors liv en smula. Som gjorde deras leenden på läpparna en aning bredare. Som fick deras hjärtan att bulta hårdare. Som berörde dem på ett sätt de inte riktigt upplevt tidigare. Unga som gamla. Något unikt startade. Den 8 maj 2000 var nämligen dagen då singeln Känn ingen sorg för mig Göteborg släpptes. Och Håkan Hellström dansade in i våra liv – för att stanna.


Ett hyllat restrospektiv

Nu är det exakt 10 år senare - och du kan historien; 5 album, 16 singlar och 1 ep. Grammisstatyetter, Rockbjörnar och P3 Guld-priser. Stipendier och utmärkelser. Otaliga konserter; från svettiga klubbar till Berwaldhallen till laddade festivalspelningar. 2010 och det är dags att historien sparas och samlas. För att hylla musiken från en av vår tids största artister, och för att kanske, kanske återuppleva de där åren igen. En vän med en bil och ’den där varma sommardagen’. Kom igen, Lena! och ’det där galna dansgolvet’. För en lång, lång tid och ’den där natten som aldrig ville ta slut’.
 

FAKTA
HÅKAN HELLSTRÖMS SAMLADE SINGLAR släpps den 23 juni.
Låtlista;
01 Känn ingen sorg för mig Göteborg 
02 Ramlar
03 En vän med en bil
04 Nu kan du få mig så lätt
05 Kom igen Lena!
06 Den fulaste flickan i världen
07 Mitt Gullbergs kaj paradis
08 En midsommarnatts dröm
09 Dom kommer kliva på dig igen
10 Gårdakvarnar och skit
11 13 
12 Klubbland
13 Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig
14 För en lång lång tid
15 Kär i en ängel
16 Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
17 Visa vid vindens ängar

10-årsjubileumet innebär att det kommer en limiterad 7-tums vinylversion av singeln ”Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg”.

705 älskar detta Dela artikeln

Kommentera